De Boomkwekerij Markt Uitstel beeldveilen en extra alv

Uitstel beeldveilen en extra alv

0

Royal FloraHolland gaat het beeldveilen van planten, dat op 4 oktober ingevoerd zou worden, uitstellen. Daarnaast komt er in september een extra algemene ledenvergadering.

Dit is de uitkomst van het gesprek tussen een delegatie van FloraHolland ( met Steven van Schilfgaarde en Servaas van der Ven) en de actiegroep Behoud de Plantenklok. Dit blijkt uit een pamflet dat de veiling vanmorgen in de kopersbanken op de plantenklokken in Naaldwijk heeft gelegd.

FloraHolland stelt het beeldveilen uit omdat ze begrijpt dat het stoppen met de fysieke karren voor de klokken op 4 oktober te vroeg is omdat de benodigde beelden kwalitatief niet goed genoeg zijn. ‘Afgesproken is dat de implementatie op een andere wijze gaat geschieden met specifieke hulpmiddelen voor kwekers en klanten. Hierover worden afspraken gemaakt die toegelicht gaan worden op een extra Algemene Ledenvergadering die in september wordt gehouden.’, aldus het pamflet dat op FloraHolland papier is gedrukt maar niet is ondertekend.

Volgens FloraHolland was het overleg tussen de FloraHolland-delegatie en de actiegroep goed. ‘De aanwezigen hebben aangegeven dat nut en noodzaak van digitalisering wordt ingezien.’

Later vandaag komt FloraHolland met een uitgebreidere uitleg.

Arie-Frans Middelburg
Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

Reageer op dit artikel

avatar