Vakbonden akkoord met eindbod cao Open Teelten


De achterban van de vakbonden CNV Vakmensen en FNV zijn vandaag akkoord gegaan met het eindbod dat werkgevers deden voor de cao Open Teelten. Dat meldt Greenity.

Twee weken geleden legden de werkgeversorganisaties betrokken bij de cao Open Teelten; Anthos, KAVB, LTO Nederland en NFO, een eindbod neer om te komen tot vernieuwing van de huidige cao. Greenity meldt dat Henry Stroek van CNV Vakmensen en Leo van Beekum van FNV zijn ingegaan op de werkgeverseisen.

Door aanvaarding door de twee vakorganisaties is er nu een cao-akkoord. Deze heeft een looptijd van 1 maart 2021 tot 1 maart 2023.

Zondag

„Klopt”, zegt Stroek. „Een ruime meerderheid van onze leden is vandaag akkoord gegaan. We zijn blij dat we tot een cao zijn gekomen, dit is ook nodig om een gezonde en vitale sector te zijn.”

Een van de belangrijkste gevoeligheden voor de achterban van CNV Vakmensen was volgens Stroek de zondagsregeling. „Zondag wordt in de cao steeds meer als gewone werkdag beoordeeld. Een deel van onze achterban heeft hier vanuit geloofsovertuiging moeite mee. Een ander deel zegt ook ’je kan niet altijd werken, het is ook wel eens genoeg’.”

Het eindbod voorziet onder andere in een loonsverhoging van 2% bij de eerste betaalperiode na totstandkoming cao-akkoord. Daarnaast nogmaals een loonsverhoging van 2% per 1 juli 2022.

Lees op de site van LTO de volledige tekst van het eindbod cao Open Teelten van de werkgevers.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties