Van afval bouw je zo een erfafscheiding

  Staalplaten uit een kantoormeubelfabriek en schaaldelen uit een houtzagerij. Snoek Puur Groen maakte van dit materiaal de erfafscheiding bij een twee-onder-een-kapwoning in Emmen.

  (Foto: Emiel van den Berg)

  De eigenaren van de 160 m2 grote tuin wilden dat er qua dode materialen zo veel mogelijk ’tweedehandsjes’ zouden worden gebruikt. Een kolfje naar de hand van Gienus Reurink, ontwerper bij Snoek Puur Groen. Vooral de erfafscheiding springt eruit vanwege de toegepaste materialen.

  Kromme palen

  De staalplaten zijn afkomstig uit een kantoormeubelfabriek en hebben inmiddels een bruine roestlaag, vergelijkbaar met het veelgebruikte cortenstaal. Ze hangen aan dikke kastanjehouten palen. Snoek Puur Groen gebruikte met opzet kromme palen omdat die natuurlijker en karakteristieker ogen.

  Bolle kant richting tuin

  De staalplaten zijn gecombineerd met eiken schaaldelen afkomstig uit een houtzagerij. De bolle kant is richting de tuin geplaatst zodat er vrijwel alleen schors zichtbaar is. Daarin schuilen insecten, die weer vogels lokken. Langs de staalplaten groeit een groot aantal verschillende klimplanten waardoor de erfafscheiding binnen een paar jaar veel groener zal zijn.

  In Tuin en Landschap 18 staat een reportage over deze tuin vol afdankertjes. Met een digitaal abonnement kun je het hier lezen.

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644

  (Foto: Emiel van den Berg)
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties