’Veiling neemt zijn verantwoordelijkheid niet’

  Een aantal kwekers heeft besloten niet deel te nemen aan de FloraHolland Trade Fair in Naaldwijk. Een daarvan is Vreugdenhil Bulbs & Plants. Jochem Vreugdenhil vindt dat voorzichtigheid geboden is en stelt dat de veiling haar verantwoordelijkheid moet nemen.

  Vreugdenhil Bulbs & Plants zou met een stand aanwezig zijn op de Trade Fair. Daar ziet het bedrijf vanaf. „We moeten het coronavirus serieus nemen. Overal ter wereld worden evenementen afgelast. Wij snappen niet dat de veiling deze beurs laat doorgaan. Als sector moeten we voorzichtig zijn”, stelt teler Jochem Vreugdenhil.

  Door de afzegging wil het bedrijf een statement maken. Daarnaast denkt de teler dat de beurs dit jaar niet veel zal toevoegen. „Hoe erg is het nu eigenlijk als de beurs niet doorgaat? De Trade Fair is vooral een ontmoetingsplek. Ik hoor ook dat handelsbedrijven richtlijnen hebben opgesteld en geen bezoek uit het buitenland willen ontvangen. Het zal op de Trade Fair niet over de handel, maar vooral over corona gaan”, voorspelt Vreugdenhil.

  Ook Ter Laak Orchids en OK Plant hebben laten weten de beurs te laten schieten. Beide bedrijven zijn niet aanwezig op de beursvloer in Naaldwijk, omdat zij de risico’s met betrekking tot het coronavirus willen minimaliseren. Zij nemen voorlopig niet deel aan grotere, internationale evenementen en daar is de Trade Fair er een van. „Intern was dit best een discussie, maar wij nemen geen risico’s in het belang van onze medewerkers en continuïteit van onze bedrijfsvoering. Het virus is niet onder controle”, licht Ringo Veenman van Ter Laak Orchids toe.

  Geen bezoek uit buitenland

  Op LinkedIn is tevens te lezen dat een aantal handelsbedrijven maatregelen neemt en de beurs niet gaat bezoeken komende dagen. Enigma Flowers Trading is daar een voorbeeld van. Ook Profit Plant zal niet naar de beurs in Naaldwijk komen, zo is te lezen. De bedrijven willen geen onnodige risico’s nemen.

  Handelsbedrijf FleuraMetz heeft ook maatregelen genomen. Buitenlandse klanten zijn nu niet welkom. Een aantal klanten die de Trade Fair zou komen bezoeken, is daarom afgezegd. Ook brengen in- en verkopers van FleuraMetz voorlopig geen bezoek aan het buitenland. Wat betreft een bezoek aan de Trade Fair, laat manager Ard Wubben weten: „Het is aan onze mensen zelf om te bepalen of zij naar de beurs gaan of niet. Aangezien er internationale gasten komen, vraag ik mij wel af of het verstandig is de beurs door te laten gaan.”

  ‘Wij volgen adviezen op’

  Royal FloraHolland geeft aan dat de Trade Fair in Naaldwijk doorgaans op 13% bezoekers uit het buitenland kan rekenen.

  De beurs in Naaldwijk kende oorspronkelijk 244 standhouders. „Een aantal is van mening dat wij de beurs hadden moeten afblazen. Dat doet geen recht aan de mening van de overgrote meerderheid. Wij volgen de aanbevelingen en aanwijzingen van RIVM. Op basis daarvan kan de Trade Fair doorgang vinden”, zegt woordvoerder Michel van Schie.

  De veiling heeft bezoekers en standhouders gevraagd dit keer geen handen te schudden en de hygiëneregels van het RIVM op te volgen.

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties