Verkiezing Europese Boom van het Jaar komt naar GrootGroenPlus

SBNL Natuurfonds is dit najaar aanwezig op de vakbeurs GrootGroenPlus en zal er aandacht vragen voor de Europese verkiezing van de Boom van het Jaar. Op de beurs kunnen bezoekers hun stem uitbrengen op twaalf genomineerde bomen; vanuit elke Nederlandse provincie één. De uiteindelijk winnende boom zal de Nederlandse inzending worden van de Europese verkiezing in 2019.

In de stand zullen foto’s te zien zijn van de twaalf genomineerde bomen en vooral ook het verhaal van die boom worden verteld.Bij de verkiezing speelt dat verhaal een belangrijke rol. Vorig jaar won de eik Jósef uit Polen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was deze eik de schuilplaats van een ondergedoken Joodse familie. De boom staat ook op het Poolse 100 zloty biljet.

Professor Frits Mohren is één van de juryleden van de verkiezing. Hij is hoogleraar bosecologie en bosbeheer aan de WUR (Wageningen University & Research). Bossen spelen volgens hem een belangrijke rol in de huidige discussie over klimaatverandering. Ze zijn bij uitstek geschikt om grote hoeveelheden CO2 vanuit de atmosfeer vast te leggen in biomassa.

De twaalf bomen die worden genomineerd worden 31 augustus bekend gemaakt op de website van SBNL Natuurfonds. Daar wordt het ook mogelijk online te stemmen op de bomen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties