De Boomkwekerij Vitelia beloont leden met dividend

  Vitelia beloont leden met dividend

  0

  Kwekers die lid zijn van Vitelia, ontvangen dividend omdat alle ondernemingen van de coöperatie in 2017 winst hebben geboekt.

  De coöperatie heeft vorig jaar een positief resultaat van totaal €1,4 miljoen behaald, zo meldde de directie afgelopen maandag op de jaarlijkse ledenvergadering.

  Daarom is besloten om alle leden 5% cashdividend uit te reiken over Vitelia-certificaten (zogeheten CeVi’s) die reeds zijn toegekend. Dit gebeurt jaarlijks op basis van de omzet die een klant bij (een onderneming van) Vitelia realiseert. Door het positieve resultaat ontvangen leden nu ook nieuwe certificaten over 1% van de ledenomzet.

  Als een agrarisch ondernemer jaarlijks €5.000 of meer omzet realiseert bij Vitelia, is gratis lidmaatschap mogelijk. Tot de coöperatie behoren onder andere toeleverancier Vitelia Agrocultuur en Cultus Agro Advies.

   

  Arno Engels
  Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

  Reageer op dit artikel

  avatar