Vakblad voor de Bloemisterij Voorzitter Plantarium: ‘Geen reden voor zelfgenoegzaamheid’

Voorzitter Plantarium: ‘Geen reden voor zelfgenoegzaamheid’

0

De boomkwekerij heeft zich knap weten te herstellen. Dat concludeerde Jan Willem Griep, beursvoorzitter van Plantarium tijdens een bijeenkomst met genodigden. Maar hij waarschuwde ook: ‘Er is geen reden voor zelfgenoegzaamheid’.

Plantarium opende dit jaar nu eens niet met een bijeenkomst met notabelen en vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties. Op woensdag 23 augustus gingen de deuren om 9 uur gewoon open voor het vakpubliek na een ontbijt met de deelnemers aan de beurs. Wat voorheen de opening vormde, verplaatste de beurs dit jaar naar het einde van de middag en koppelde het aan een netwerkbijeenkomst in de avond.

  • Jan Willem Griep

  • De jaarrede van beursvoorzitter Jan Willem Griep ging vooraf aan een netwerkbijeenkomst met genodigden. Die kregen een rondleiding over de beurs. Hier kijkt onder andere David Bömer (r), voorzitter van GrootGroenPlus rond in het House of Inspiration gewijd aan Kerstmis.

Knap herstel

Bij het ontvangst van genodigden sprak beursvoorzitter Jan Willem Griep – tegenwoordig ook actief als directeur van de Floriade – dan wel zijn jaarrede uit. Daarin stond hij stil bij het thema van de beurs, Storytelling, en stond daarbij ook stil bij het verhaal van het vak en de vakbeurs de afgelopen jaren. Hij constateert dat het vak en de beurs veranderingen goed oppakken.

„Vorig jaar kondigden we veranderingen aan op de beurs. Nu we een jaar verder zijn zie ik dat de sector zich knap heeft weten te herstellen. Daar zijn vriend en vijand het toch wel over eens. En we hebben de lijn die de vakbeurs wilde inzetten doorgezet en dat levert een vitale en veelzijdige beurs op. Met verschillende groepsgewijze presentaties zoals de zes Houses of Inspiration. Daar zijn we hartstikke trots op. Het is een hele mooie beurs en die toont de vitaliteit van het vak.”

Bikkelen

„Ik geniet ervan als ik het herstel zie. Maar ik weet ook hoe hard er gebikkeld is de afgelopen jaren om het weer goed te krijgen. Mijn respect daarvoor is groot. Als ik dan rondloop en hoor ‘het loopt lekker door’, dan zijn dat goede geluiden. Maar zonder de sacherijn te willen uithangen: we moeten wel waken voor zelfgenoegzaamheid. Je hoort mensen ook zeggen ‘het is wel best zo. Terwijl we weten dat de ontwikkelingen altijd door gaan. Er is geen reden voor zelfgenoegzaamheid. Mijn appel is om de ingeslagen weg voort te zetten, en verder te ontwikkelen en investeren.”

Wim du Mortier
Wim du Mortier, coördinator Hortipoint Mediaproducties

Reageer op dit artikel

avatar