Via WhatsApp buitengebied vrij houden van criminelen

  In buitengebieden gebeurt het geregeld: diefstal van diesel en landbouwmachines, dumping van chemisch afval. Ook duiken er soms hennepkwekerijen en xtc-labs in afgelegen schuren en stallen op. Boeren en tuinders in buitengebieden willen dat voortaan voorkomen door via WhatsApp verdachte situaties aan de politie door te geven. In Gelderland krijgt deze aanpak het Keurmerk Veilig Ondernemen voor buitengebieden.

  Op woensdag 17 mei ontvangt het buitengebied Hengelo/Vorden in de Gelderse gemeente Bronckhorst als eerste in Nederland de eerste ster voor het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) Buitengebied.

  Het afgelopen jaar hebben de gemeente Bronckhorst, politie, brandweer, het OM, LTO Noord, Cumela, Agrio en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) intensief samengewerkt om te komen tot een plan van aanpak voor het buitengebied Hengelo/Vorden. Alle ogen en oren in het buitengebied zijn daarbij ingezet. Denk aan bewoners en ondernemers die via WhatsApp-groepen verdachte situaties en criminele activiteiten melden aan de politie. Ook makelaars, jagers en boswachters zijn bij de WhatsApp-groepen betrokken.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties