Winnende Hydrangea paniculata Polestar geniet internationale aandacht

Hydrangea paniculata ’Breg14’ (Polestar), de winnende noviteit van de Garden Trials and Trade, heeft op de beurs indruk gemaakt bij een internationaal publiek. „Mijn deelname aan de beurs is beloond”, aldus Ronald Laman van Breedersplant.

Hydrangea paniculata ’Breg14’ (Polestar) wordt dit jaar in Nederland, Engeland en Polen gekweekt en aangeboden. Breedersplant, de licentiehouder, nam in juni deel aan Garden Trials and Trade om de plant te introduceren en onder de aandacht te brengen. En met succes, want de plant werd uitgeroepen tot beste noviteit van de beurs. „Volgend jaar wordt de plant ook in België, Frankrijk, Duitsland, Amerika, Japan, Zuid-Korea, Australië en Nieuw-Zeeland geïntroduceerd. Die laatste drie zijn een direct resultaat van de beurs, dus voor mij was het een zeer geslaagde deelname”, blikt Laman tevreden terug.

’Polestar’ verdient volgens Laman de aandacht ook. „Het is een plant met potentie. Hij valt op door zijn compactheid en uitbundige bloei. De witte bloemen contrasteren goed met het diepgroene blad, hij is makkelijk te kweken en vermeerderen, maakt geen uitschieters die boven de bloemen uitkomen en kent een vroege bloei voor het soort. Al met al dus een goede plant die visueel aantrekkelijk is in een periode dat er relatief weinig aanbod is omdat de vaste planten dan nog moeten komen.”

In De Boomkwekerij 13 (pagina 22) stond de verkeerde afbeelding van Hydrangea paniculata ’Breg14’ (Polestar). Hieronder de correcte foto van de plant:

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties