Zwitserse specialisatie op Zundertse beurs

Pépinières Meylan & Cie staat voor het eerst op GrootGroenPlus met een specialisatie die weinig andere kwekers hebben.

Michel Meylan legt zich toe op veredelingen van coniferen en dat showt de Zwitserse kweker overduidelijk in Zundert, onder andere diverse soorten en cultivars van Abies en Picea. „We veredelen ongeveer 100.000 coniferen in de winter; die kweken we op in P9 tot halfwasproducten.”

Zijn 20 ha tellende familiebedrijf doet al verschillende jaren mee aan IPM, maar na een eerste bezoek aan GrootGroenPlus, vorig jaar, raakte de Zwitserse kweker overtuigd om ook aan de Zundertse vakbeurs mee te doen. „Veel mensen zeiden dat het goed is om hier te verkopen, omdat het een echte kwekerijbeurs is. IPM is toch meer een gemengde beurs.”

Nieuwe contacten gelegd

Op het eind van de eerste beursdag kan Meylan al bevestigen dat hij nieuwe contacten heeft opgedaan. De Zwitser noteert ze allemaal zorgvuldig. „En dan zullen we wel zien wat eruit komt voor de verkoop.” Hij exporteert naar diverse landen, waaronder Nederland, Belgie, Italie en Spanje.

Meylan heeft in Renens, in Franstalig Zwitserland, behalve een coniferenkwekerij ook een tuincentrum. „Daar verkopen we alles, van laanbomen tot haagplanten, in goede kwaliteit.”

Foto: Arno Engels

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties