‘Als het lukt kan president Lasso niet meer stuk’

  Het is in Ecuador sinds korte tijd ineens een gekkenhuis bij de bevolkingsregisters van de grote steden. Nu er in de VS een overaanbod aan vaccins is, is er een ware hype ontstaan om je in Miami te laten vaccineren. De merken zijn voor het uitkiezen. Maar Johnson-&-Johnson staat bij de toeristen met stip op één. In de kranten, op tv, via TikTok of vrienden en collega’s. Van alle kanten wordt men ertoe verleid om vooral even op en neer te vliegen.

  Maar dan heb je natuurlijk wel een geldig paspoort nodig! En dat valt nog niet mee om die te bemachtigen, nu er sinds de aanvang van corona vrijwel geen afgiftes hebben plaatsgevonden. Wie een aanvraag wil doen, moet zich persoonlijk melden bij het gemeenteloket. Online is niet mogelijk. Elke dag wordt slechts een gelimiteerd aantal aanvragen in behandeling genomen. Dus wil je de kans op een beurt vergroten, zorg dan dat je de avond ervoor alvast buiten voor de deur ligt.

  Ook in de bloemenbranche is de animo enorm, zeker daar werk en vaccinatie in onze branche uitstekend te combineren zijn in Miami. Bovendien is er de komende week de WF&FSA Floral Conference.

  Voor de minder fortuinlijke thuisblijvers onder ons gloort er trouwens ook weer hoop aan de horizon. Onze gloednieuwe, vorige week beëdigde president Guillermo Lasso heeft van de vaccinatiecampagne namelijk zijn speerpunt gemaakt. Zijn doelstelling is om in de eerste 100 dagen van zijn ambtstermijn minstens 9 miljoen Ecuadoranen van de eerste dosis te voorzien. Dat komt overeen met ruim 75% van alle volwassenen.

  Afgelopen weekend werd het ambitieuze en ingenieuze plan gepresenteerd. Wie, wanneer en waar aan de beurt is, is online opvraagbaar en wordt bepaald aan de hand van de verkiezingssoftware. Software die twee maanden geleden dus nog dienst deed tijdens de landelijke verkiezingen. Zelfs dezelfde stemlokaaltjes dienen als priklocaties. Voor afgelegen gebieden worden mobiele brigades ingezet. Het plan ziet er in ieder geval gelikt uit. Als nu ook de uitvoering nog lukt, kan president Lasso het eerste jaar alvast niet meer stuk.

  Laten we het met z’n allen hopen. Ook hier zijn we toe aan een nieuwe wereld. Eéntje zonder belemmeringen.

  Victor van Dijk,

  Area manager Zuid-Amerika, FM Group

  Lees hier meer columns van Victor.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties