Bij de brancheopleiding Glastuinbouw draait alles om maatwerk

  De brancheopleiding Glastuinbouw leidt deelnemers niet op voor een functie, maar voor een richting in de sier- en groenteteelt. Het aantal functies binnen de glastuinbouw is groot en de aanpak verschilt per bedrijf en werknemer. Daarom krijgen deelnemers van de brancheopleiding van Kasgroeit een traject met vraagstukken uit het bedrijf, persoonlijke leerdoelen en een persoonlijke leercoach.

  De opleiding is geschikt voor medewerkers die een nieuwe functie willen binnen hun bedrijf of willen vernieuwen, maar ook voor werknemers die een bedrijf willen overnemen en voor mensen die nieuw zijn in de glastuinbouwsector. Vakblad voor de Bloemisterij sprak met Kasgroeit en een deelneemster: ,,Ik doe het niet voor het papiertje, maar om mezelf te ontwikkelen. Het leuke van opdoen van kennis via deze brancheopleiding is dat je die zeker gaat gebruiken. Zo direct heb ik nog bij geen enkele opleiding meegemaakt.”

  Deelnemers aan de brancheopleiding Glastuinbouw zijn volgens Anneke Postma, adviseur Opleiding en Ontwikkeling Kasgroei (rechts), zo enthousiast vanwege de persoonlijke aanpak van problemen in de dagelijkse praktijk. Deelneemster Kayleigh Ammerlaan (links) beaamt dat. (Foto: Peter van Leth)

  Lees meer over de brancheopleiding en de ervaringen van Ammerlaan in editie 31/32 van Vakblad voor de Bloemisterij. Het artikel is ook online te vinden op mijnbloemisterij.nl.

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties