Directeur Landgard de laan uit gestuurd

  De Raad van Commissarissen van het Duitse Landgard heeft algemeen directeur Armin Rehberg op 26 maart ontslagen. Het was een unaniem besluit.

  Per 23 maart benoemde de RvC van Landgard Dirk Bader en Labinot Elshani al als extra leden van het bestuur van de coöperatie. Het bestuur werd onder meer versterkt om de twee zittende bestuursleden tijdens de coronacrisis te ontlasten.

  Onlangs ontsloeg de RvC CEO Armin Rehberg. Landgard geeft geen reden voor het ontslag. Samen met Carsten Bönig, verantwoordelijk voor financiën en algemene zaken, vormen Bader en Elshani nu het algemene bestuur van Landgard. Labinot Elshani is onder andere verantwoordelijk voor de AGF-afdeling. Dirk Bader en anderen zijn verantwoordelijk voor de afdeling Bloemen en Planten.

  Armin Rehberg werd deze week ontslagen als CEO van Landgard. Foto: Ank van Lier

  Armin Rehberg ging na zijn studie Bedrijfseconomie aan de slag bij Aldi Süd in Deutschland en de Verenigde Staten. Vervolgens was hij jarenlang lid en voorzitter van de Raad van Bestuur van de Duitse winkelketen Norma. Daarna stapte Rehberg over naar het bestuur van de Rewe Group. Voordat hij in 2013 aan de slag ging bij Landgard was hij actief als ondernemer en bestuurder.

  Vorige maand sprak freelance journalist Ank van Lier namens nog uitgebreid met Rehberg. Lees het interview met Rehberg deze week in het digitale magazine van De Boomkwekerij.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties