Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Maandprijzen Royal FloraHolland: Roos heeft het lastig

  Maandprijzen Royal FloraHolland: Roos heeft het lastig

  0

  De hoofdgroepen kamerplanten en tuinplanten haalden bij Royal FloraHolland in oktober plussen in omzet, prijs en aantal verkochte stuks. De gemiddelde prijs voor snijbloemen lag lager. Met name roos deed het minder dan vorig jaar.

  Voor de snijbloemen die vorige maand via Royal FloraHolland werden verhandeld werd gemiddeld 25 cent betaald. Dit was 1,4% lager dan in 2017. Het aantal stuks dat verkocht werd lag slechts iets hoger (+1,4%). Daarbij dient aangetekend dat oktober dit jaar een veildag meer kende dan vorig jaar.

  Roos had het moeilijk in de warme oktobermaand. Vergeleken met vorig jaar leverde de gemiddelde prijs twee cent in en kwam uit op 19 cent. Ten opzichte van 2016 betekende dit zelfs een daling van vijf cent. Toen was er weinig aanvoer uit Afrika en was de prijs maar liefst 25% hoger dan in 2015. De aanvoer van roos in oktober 2018 was 2,3% hoger dan vorig jaar.

  Proceed to read this article?

  Login as member

  Your benefits

  • Access to premium articles
  • Our weekly newsletter
  • Six times a year a digital magazine on myfloribusiness.com
  • On all mobile devices and on the web.
  Arie-Frans Middelburg
  Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

  Reageer op dit artikel

  avatar