Brons voor Nederlands team Tuinaanleg tijdens EuroSkills 2018

  Jochem Molenaar en Willem Stougie hebben tijdens het EK voor beroepen EuroSkills 2018 in Boedapest bij het onderdeel Tuinaanleg de bronzen medaille gewonnen. De gouden medaille ging naar Noorwegen, het zilver was voor Denemarken.

  Met 731 punten behaalden de jongens tijdens deze internationale vakwedstrijd voor mbo’ers een zeer hoge score. Dit hoge puntenaantal leverde ze ieder ook een medaille voor ‘Best of Nation’ op. Aan het onderdeel Tuinaanleg deden 11 teams mee. In totaal namen aan EuroSkills 2018, 525 kandidaten uit 32 landen deel.

  Daktuin

  De opdracht was een daktuin, actueel en passend bij het streven naar meer groen in de stad. De tuin bestond onder meer uit een terras, een schanskorf met bankje, een wadi, een bruggetje en veel fraaie beplanting, die deels naar eigen inzicht mocht worden geplaatst.

  Jochem Molenaar en Willem Stougie lieten veel vakmanschap zien, met als specialiteiten het houtwerk en het waterelement. Molenaar uit Aarlanderveen en Stougie uit Alphen aan den Rijn volgen de opleiding bij Wellantcollege in Houten. Beide jongens (19)  hebben een eigen bedrijf.

  Deelname De deelname van het team Tuinaanleg is mede mogelijk gemaakt door Branchevereniging VHG en Wellantcollege Houten.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties