Eerste open dag onder de naam Yuverta mbo Nijmegen

  Op vrijdag 12 november van 16.00 uur tot 20.00 uur is de open dag van Yuverta mbo Nijmegen. Het is de eerste open dag die de school onder deze naam houdt. Sinds 1 augustus zijn het Wellantcollege, Citaverde en Helicon samengegaan als onderwijsorganisatie Yuverta. Het aanbod van de opleidingen blijft nagenoeg hetzelfde.

  Tijdens de open dag kunnen bezoekers kennismaken met de opleidingen en kunnen ze de praktijkruimtes bezoeken. Zo heeft de mbo-school onder andere een landschapshal voor praktijklessen van hoveniersstudenten. Ook zijn er tijdens de open dag presentaties van de opleidingen en kunnen bezoekers in gesprek gaan met de mbo-studenten en vakdocenten.

  Tuinaanleg Yuverta mbo nijmegen
  De landschapshal voor de praktijklessen van de hoveniersstudenten. Foto: Yuverta mbo.

  Adviseur duurzame leefomgeving

  Op de open dag kunnen bezoekers bijvoorbeeld kennismaken met de opleiding Stad en mens. Studenten worden bij deze opleiding opgeleid tot Adviseur duurzame leefomgeving. „In de opleiding Stad en mens en de specialisaties komen duurzaamheid en sociale aspecten samen,” zegt Arjen Jaarsma, regiodirecteur van Yuverta mbo Nijmegen. „Het brengt professionals voort die de uitdagingen van de groeiende groene stad, zoals Nijmegen, aankunnen. Met hun inhoudelijke kennis over groen in steden en woonwijken, een gezonde levensstijl, duurzame energie en sociale verhoudingen, zijn onze studenten van grote toegevoegde waarde voor organisaties binnen dit werkveld.” 

  Hoveniersvak

  Bij de opleidingen Hovenier (niveau 1, 2 en 3) en Tuin- en landschapsinrichting (niveau 4) staan het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van een groene omgeving centraal. „Onze school is de groene hotspot in de regio op het gebied van Hovenier en Tuin- en landschapsinrichting. Door de intensieve samenwerking met het regionale bedrijfsleven verrijken wij ons lesprogramma door gastlessen, projecten in de praktijk en docentenstages. Hierdoor blijft ons onderwijs actueel en leren studenten over de nieuwste technieken binnen het vakgebied. Dat laten we ook graag zien op de open dag. In onze Landschapshal, met projecten van onze eigen studenten in de spotlight bijvoorbeeld”, aldus Mayke Klunder, coördinator van de opleidingen Hovenier en Tuin- en landschapsinrichting

  Bezoekers kunnen zich voor de opendag vooraf registeren via deze website.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties