Expediteur Kuehne+Nagel aast op overname Panalpina

  Expediteur en logistieke dienstverlener Kuehne+Nagel aast op een overname van de eveneens Zwitserse expeditiegroep Panalpina. In de Zwitserse krant Finanz & Wirtschaft zei CEO Detlef Trefzger van Kuehne+Nagel dat hij altijd bereid is om te praten en niet bang is om grote overnames te doen. Zo’n fusie kan volgens hem alleen met instemming van beide partijen gerealiseerd worden, dus niet via een vijandige overname, zo meldt Nieuwsblad Transport vandaag.

  Het drie keer zo kleine Panalpina heeft volgens Nieuwsblad Transport in een reactie laten weten geen belangstelling te hebben voor een overname. Het concern wil onafhankelijk blijven en hanteert daarvoor een eigen groeistrategie waarbij ook overnames gepland staan in de logistieke sector. Kuehne+Nagel voert al langere tijd een actief acquisitiebeleid. Zo kondigde het concern vorige week de overname van het Amerikaanse Quick International Courier aan.

  Foto: Shutterstock

  Beide expediteurs zijn actief op internationale bloemenlijnen zoals die van Nairobi-Amsterdam. Kuehne+Nagel is met een omzet van €16,5 miljard ruim drie keer zo groot als Panalpina met een omzet van €4,9 miljard.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties