Gemeente Lisse gaat ook voor Europees goud

  Nu Lisse in de categorie dorpen als winnaar van de nationale groencompetitie Entente Florale uit de bus is gekomen, wil de gemeente ook graag meedoen aan de Europese editie. Samen met Keukenhof wil Lisse het bollendorp internationaal promoten als groene gemeente.

  Evert Jan Nieuwenhuis, nog een paar weken groenwethouder, heeft de gemeenteraad inmiddels een krediet van €50.000 gevraagd. Lisse mag Nederland vertegenwoordigen in de Europese competitie van 2018. Zo niet, dan kunnen Voerendaal (zilver) of Geertruidenberg (brons) meedoen.

  Geen winnaar

  Aan de Europese Entente Florale doen dorpen en steden mee uit negen Europese landen. Er wordt geen winnaar aangewezen, maar deelnemers komen in aanmerking voor de predicaten goud, zilver of brons. „We gaan natuurlijk voor goud”, aldus Nieuwenhuis. „Je kunt dat bord ‘Groenste gemeente van Nederland’ natuurlijk ergens in de gemeente ophangen, maar we willen de titel graag uitnutten om Lisse internationaal in de schijnwerpers te zetten.”

  Als de gemeenteraad akkoord gaat, kan Nieuwenhuis het Europese avontuur alleen van een afstandje volgen. Hij wordt in november namelijk geïnstalleerd als burgemeester van Waddinxveen.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties