Gemeente Lisse kiest voor extra groen in plaats van boeterente

  De gemeente Lisse en een projectontwikkelaar kiezen in plaats van boeterente voor de aanplant van een grotere maat groen. Dat zijn de twee partijen overeengekomen.

  Bouwer Adriaan van Erk en de gemeente hebben samen een creatieve manier gevonden om boeterente af te kopen. In een klein bouwproject van twaalf woningen gaat de projectontwikkelaar aan het eind van de bouwperiode een grotere maat bomen leveren, namelijk met een stam van 25 cm in plaats van de gebruikelijke 18 cm.

  Bodemonderzoek

  De grondtransactie met de gemeente zou uiterlijk 10 augustus 2017 moeten hebben plaatsvinden. Door extra bodemonderzoek in verband met het inklinken van de grond is die datum niet gehaald en opnieuw vastgesteld op 20 december 2017. De gemeente kan hiervoor een boeterente berekenen, maar dit beding is in overleg vervangen door een extra groenimpuls.

  Dat is een opsteker voor omwonenden van het nieuwbouwproject die in de zomer van 2016 werden verrast door een onaangekondigde kaalslag tegenover hun woningen. De brief waarin het kappen van bomen werd aangekondigd, bleek nog niet te zijn verstuurd. De verantwoordelijk wethouder bood hier later persoonlijk excuses voor aan.

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties