Graduation Show Design Academy groter dan ooit

  Tijdens Dutch Design Week, van 20 tot en met 28 oktober, presenteert Design Academy Eindhoven (DAE) alle examenprojecten van dit jaar in een omvangrijke nieuwe tentoonstelling. Met 208 projecten van 185 afstudeerders – twintig procent meer dan vorig jaar – is de Graduation Show 2018 de eerste editie in bijna twintig jaar die zich buiten de muren van de academie manifesteert. Onder de titel G18 is het werk te zien op het terrein van de voormalige Campina melkfabriek.

  Voor creatief directeur Joseph Grima weerspiegelt de verhuizing van de Graduation Show naar een veel grotere locatie het verscherpte denken over de positie van design en de rol van een opleiding als DAE. ‘De huidige status van design heeft ons als beroepsgroep een positie gegeven waarin we een ongeëvenaarde invloed kunnen uitoefenen op onze gezamenlijke toekomst. Nu is het aan ons, als instelling, om in dit licht opnieuw de horizon van het designonderwijs te verbreden en te onderzoeken hoe we ons werk presenteren en ter discussie stellen.’

  In G18 is er aanzienlijk meer ruimte voor de individuele projecten en voor het verkennen van de horizon die zich nu al in en tussen de uiterst diverse benaderingen van de graduates begint af te tekenen. Onderzoeken naar het kweken van artificieel dierlijk weefsel, naar de rechten van planten, naar de literaire capaciteiten van een robot of naar de regenjas die precies doet wat de benaming belooft: regenen. De Arena – een essentieel onderdeel van G18 – richt in de vorm van presentaties, film screenings, gesprekken en performances het vizier op de context en de mogelijke implicaties van het werk. Designstudio Daphna Laurens is verantwoordelijk voor de art-direction van de tentoonstelling; Studio Joost Grootens ontwierp de catalogus.

  Dutch Design Week

  G18, Graduation Show Design Academy Eindhoven is partner van Dutch Design Week die zich tussen 20 en 28 oktober op 110 verschillende locaties in Eindhoven manifesteert. De expositie is dagelijks te bezoeken van 11.00 tot 18.00 uur en op zaterdag 20 oktober van 13.00 tot 18.00 uur.

  Bron en foto’s: Dutch Design Week

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties