Green Deal Infranatuur uitgebreid naar 23 organisaties

  Op 16 november 2017 hebben HaskoningDHV en Brabant Water de Green Deal Infranatuur ondertekend tijdens een symposium in Heiloo. In de Green Deal Infranatuur werken nu 23 organisaties mee aan het vergroten van de biodiversiteit in infrastructurele projecten.

  De biodiversiteit in Nederland staat al jaren onder druk. Zo is het slecht gesteld met de bijen- en vlinderstand in Nederland en zijn de maatschappelijke gevolgen daarvan voor bijvoorbeeld de landbouw niet te overzien. Een goede biodiversiteit heeft dus naast een belang voor de leefomgeving ook economische waarde. Om deze reden zijn initiatieven die biodiversiteit bevorderen van groot belang. 23 organisaties doen al mee aan de Green Deal Infranatuur en werken aan verschillende projecten om de biodiversiteit te vergroten.

  Nederland beschikt over een dicht netwerk aan infrastructuur: wegen, spoor- en hoogspanningslijnen en -kabels, leidingen, dijken en waterwegen. Deze bestaande infrastructuur is zeer geschikt om het Natuurnetwerk Nederland en terreinen die verbonden zijn door infrastructuren te ondersteunen. De deelnemende partijen onderzoeken hoe ze biodiversiteit kunnen koppelen aan hun projecten.

  Zie voor meer informatie de site van de Green Deal Infranatuur.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties