Royal HaskoningDHV voegt zich bij biodiversiteitsplan

  Ingenieursbureau Royal HaskoningDHV doet mee met het Deltaplan Biodiversiteitsherstel. Daarmee wil het bureau de biodiversiteit in haar projecten vergroten. De organisatie houdt zich vooral bezig met de combinatie met infrastructuur.

  In het deltaplan werkt Royal HaskoningDHV samen met bijna honderd natuurorganisaties, agrariërs, waterschappen, wetenschappers en banken. Hun doel: de biodiversiteit in Nederland vergroten en daarmee de afname van het aantal planten en dieren verminderen. Dit geldt voor zowel op het land als in het water.

  Eind juni voegde Royal HaskoningDHV haar naam toe aan het deltaplan. Het ingenieursbureau houdt zich sindsdien vooral bezig met infranatuur, de combinatie van biodiversiteit met infrastructuur. Daarin delen de organisaties hun kennis en ervaring en werken ze zoveel mogelijk samen om de infrastructuur zo natuurvriendelijk mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door diverse en specifieke planten aan te leggen langs wegen om steden af te koelen.

  Green Deal

  Royal HaskoningDHV deed vanaf 2017 mee met de Green Deal Infranatuur met dezelfde bedoelingen. Deze deal stopte in 2019 en nu gaat het bureau dit weer doen in het deltaplan.

  Royal HaskoningDHV focust zich in het Deltaplan Biodiversiteit op de combinatie met infrastructuur, zoals spoorwegen.
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties