Frans Timmermans ‘Groenste Politicus 2020’

Frans Timmermans is door Natuurmonumenten uitgeroepen tot Groenste Politicus 2020. Timmermans is vicevoorzitter van de Europese Commissie en verantwoordelijk voor de Europese Green Deal. Natuurmonumenten prijst hem voor zijn grote inzet voor een duurzamer Nederland en Europa.

Onder Timmermans’ leiding is onder meer de Farm to Fork-strategie voor een duurzame boerensector tot stand gekomen. Ook aan de biodiversiteitsstrategie 2030 en het verbreden van de loop van duizenden kilometers aan rivieren heeft de PvdA’er een grote bijdrage geleverd. In mei 2020 presenteerde Timmermans plannen voor een duurzame uitweg uit de coronacrisis.

Donderdag 4 maart sprak Timmermans tijdens de aftrap van de derde fase van Groenpact. Dit is een platform voor duurzame transitie van Nederland. Groenpact wil het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid in dit streven samen laten optrekken.

Benieuwd naar wat Timmermans te zeggen had? En naar wat andere aanwezigen, waaronder minister Schouten, zeiden? In Tuin en Landschap 5 staat een digitaal artikel over deze middag. Lees deze nu in MijnTuinEnLandschap (met inlog).

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties