Groenkeur tevreden over resultaten onaangekondigde controles

  Stichting Groenkeur is tevreden over de resultaten van de onaangekondigde controles in 2017. Na evaluatie van de resultaten heeft het bestuur besloten de onaangekondigde controles dit jaar voort te zetten.

  Groenkeur is in 2016 gestart met onaangekondigde controles bij Groenkeur-deelnemers, als aanvulling op de reguliere audits door de certificerende instellingen. Bij de onaangekondigde controle gaan inspecteurs vooral in op zaken als de kwaliteit van het geleverde werk, de vakbekwaamheid van het personeel en de genomen verkeersmaatregelen.

  Top of the bill

  Uit de controles van vorig jaar bij vijftig bezochte bedrijven blijkt dat er zowel op de kwaliteit van het werk als op de vakbekwaamheid van het personeel en de genomen verkeersmaatregelen weinig bleek aan te merken. De geraadpleegde opdrachtgevers zijn allemaal positief over het geleverde werk. Herman Wevers, één van de controleurs, omschrijft de bezochte bedrijven als ’top of the bill’.

  Leerpunt

  Een leerpunt dat uit de controles naar voren komt: als er issues zijn, dan komen deze vaak voort uit de opdrachtformulering. Doordat deze niet helder is, ontstaan er bij de uitvoering problemen. In overleg met de controleurs gaat Groenkeur dit punt nog verder uitdiepen, om deelnemers te ondersteunen in het verder verbeteren van de kwaliteit van het geleverde werk.

  In Tuin en Landschap 14/15 volgt een interview met Groenkeur-directeur Dick Oosthoek

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties