Hortipoint Herman van Veen staat centraal op tuinenfestival 2018

  Herman van Veen staat centraal op tuinenfestival 2018

  0

  Geen abstract begrip, maar een bekende Nederlander als thema: het tuinenfestival van de Tuinen van Appeltern gaat het in 2018 anders doen. Volgend jaar draait het allemaal om Herman van Veen.

  Aan de deelnemende ontwerpers, kunstenaars of vormgevers wordt gevraagd op een originele manier een aspect van zijn persoonlijkheid of een activiteit van hem uit te werken in een tuinontwerp.

  • Volgend jaar draait het allemaal op Herman van Veen op het tuinenfestival

  Op maandag 25 september staat om 14.00 uur een gezamenlijke ontmoeting met Herman van Veen gepland. Deelnemers kunnen dan ieder een persoonlijke vraag stellen aan de zanger, auteur en kunstenaar. Die vraag vormt het criterium om deel te nemen.

  Er is gekozen voor deze aanpak om het publiek te verduidelijken dat in elk tuinontwerp de persoonlijkheid of de wereld van de tuinbezitter naar voren komt. Dat tuinontwerpers dat vak goed verstaan.

  Aanmelden
  Tot en met zaterdag 16 september kunt u zich aanmelden voor de gezamenlijke bijeenkomst met Herman van Veen. Hiervoor dient u een mail te sturen naar secretariaat@appeltern.nl met daarin ook uw motivatie om mee te doen en de vraag die u graag aan Herman van Veen zou willen stellen.

  Gouden potlood

  De acht tuinen die dit jaar zijn aangelegd, zijn nog tot begin november te zien in Appeltern en na de wintersluiting van het tuinenpark volgend jaar nog een heel seizoen. Het thema dit jaar is ‘Gevangen’; in Tuin en Landschap 18 verschijnt een reportage over deze tuinen. Daarnaast vindt op 23 september de Gouden Potlood-verkiezing plaats van 12.45 tot 16.00 uur. Dan wordt bepaald welke tuin het meest gevarieerde en ‘waardevolle’ materiaalgebruik heeft en welke het meest inspirerende idee.

   

  Miranda Vrolijk
  Miranda Vrolijk is vakredacteur bij Tuin en Landschap. Ze is sinds 2002 werkzaam bij Uitgeverij Hortipoint en in 2005 als vakredacteur bij Tuin en Landschap begonnen.

  Reageer op dit artikel

  avatar