Wat is de ideale tuin?

Ideal garden is in 2022 het thema van het internationale tuinenfestival in het Franse Chaumont-sur-Loire. Tot en met vrijdag 29 oktober kunnen ontwerpen worden ingeleverd.

Ontwerpers worden voor de 31e editie van het festival uitgedaagd om over de ideale tuin na te denken. Wat is ideaal? En voor wie is dat ideaal en waarom?

Twintig tuinen

Uit de inzendingen kiest de organisatie twintig ontwerpen die aangelegd mogen worden. Allemaal meten zij ongeveer 210 m2. Deelnemers moeten een bewijs kunnen overleggen dat ze een opleiding in de tuin- en landschapsarchitectuur hebben genoten of lid zijn van IFLA Europe (International Federation of Landscape Architects).

Ook worden nadrukkelijk multidisciplinaire teams uitgenodigd, bij voorkeur zit er wel een tuin- en landschapsontwerper of beplantingsdeskundige bij. Daarnaast zijn ook studententeams welkom, wel onder leiding van een docent. Kijk op de website voor de uitgebreide voorwaarden en het aanmeldformulier.

Dit jaar is het thema Biomimicry in the garden, tot en met 7 november is het tuinenfestival nog te bezichtigen. Een van de tuinen is gemaakt door een Nederlands team. Hun tuin Le petit pays des larmes won de prijs voor de beste beplanting.

Chaumont 2021 Nederlandse tuin Biomimicry
In de Nederlandse inzending Le petit pays des larmes van dit jaar, gaan de toegepaste planten intelligent om met water. (Foto: Emiel van den Berg)
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties