Honey Highway en Rain(a)way gepresenteerd bij Making Waves

  Op donderdag 7 september vindt het evenement ‘Making Waves’ op de Afsluitdijk plaats. Doel van Making Waves is om veelbelovende innovaties een podium te geven en te helpen in de ontwikkeling van idee naar uitvoering.

  Via voorrondes zijn 17 innovatoren geselecteerd om op het podium van Making Waves hun idee in een korte pitch te presenteren. Eén van deze pitches wordt geselecteerd om later dit jaar Nederland te vertegenwoordigen tijdens een Europees innovatie evenement, Ideas from Europe. Daarnaast zullen alle winnaars van de voorrondes via zogenaamde versnellingstafels op Making Waves een stap verder worden geholpen met hun innovatie.

  Tijdens de bijeenkomst komen diverse innovaties aan bod op gebied van biodiversiteit en klimaatadaptatie.

  Bij-zon-dere zuivering

  Bij-zon-dere zuivering combineert zonnepanelen en waterzuivering met ecologie en biodiversiteit, specifiek zorg voor de bij. BEJO Zadenis partner in dit project.

  Honey Highway

  Honey Highway stimuleert de aanplant van bloemen in bermen van wegen. Op deze manier kunnen bijen makkelijker aan nectar komen om te overleven. (IFE finalist)

  Staat van je straat

  Staat van je straat laat mensen nadenken over klimaat op het niveau van hun eigen straat. Er wordt gekeken naar hittestress, droogte, overstroming en overstromingsrisico’s.

  Rain(a)way

  Rain(a)way maakt speciale bestrating waarin regenwater wordt opgevangen en tegelijk voorbijgangers bewust worden gemaakt van klimaatproblematiek. (IFE finalist)

  Polder Roof

  Polder Roof heeft een grotere capaciteit voor wateropslag, rententie en drainage. Daardoor vormt het een ideale basis voor groene daken, daktuinen en dakparken.

  Bekijk hier alle innovaties: makingwavesnl.nl/innovations

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties