’Ik hoop dat de titel mij helpt als vrouw in de sector’

  Volgens Tinka Chabot van S-kwadraat bevestigt de titel Duurzaamste Hovenier van 2019 haar professionaliteit als vakvrouw. Ze hoopt dat de titel meer deuren voor haar opent om lezingen en demonstraties te geven over haar manier van werken.

  Duurzaamste Hovenier - Tinka Chabot - Ruud Snijders
  Tinka Chabot van S-kwadraat en Ruud Snijders, juryvoorzitter en eigenaar van Innogreen.

  Chabot won het goud in de categorie bedrijven tot tien medewerkers. De éénpitter won nipt van Hooft Hoveniers, de tweede genomineerde in deze categorie. Volgens juryvoorzitter Ruud Snijders die haar het goud op de Groene Sector Vakbeurs overhandigde, „zijn Chabot en Hooft beiden op hun eigen wijze heel duurzaam bezig, alleen draagt S-kwadraat het beter uit en is Chabot verder qua duurzame keuzes, bijvoorbeeld op het gebied van gereedschap.’’ In de categorie bedrijven met meer dan tien medewerkers won Herman Vaessen.

  S-kwadraat Tinka Chabot Duurzaamste Hovenier Groene Sector Vakbeurs
  Tijdens de uitreiking op de Groene Sector Vakbeurs stelde Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel winnares Tinka Chabot een aantal vragen over haar duurzame manier van werken.

  Plantvriendelijk snoeien
  Chabot probeert een tuin zo lang mogelijk in de benen te houden. „Ik ga bij een klant niet eerst de hele tuin leeghalen, dat vind ik zo zonde.” Ze heeft een eigen ’plantvriendelijke’ manier van snoeien ontwikkeld en probeert daarmee planten een tweede leven te geven. Daarnaast kijkt ze altijd goed op welke plek een plant het best tot zijn recht kan komen en ze probeert haar klanten betrokken te krijgen bij hun tuin. Dit alles vormt voor haar de kern van duurzaam werken.

  Vrouwen in het vak
  Chabot wil graag meer lezingen en demonstraties geven over haar manier van werken en ze hoopt dat de titel haar helpt dit meer van de grond te krijgen. „Het bevestigt mijn professionaliteit als hovenier. Als vrouw in de uitvoering vorm ik nog steeds een uitzondering. Ik hoop dat ik nu gemakkelijker door collega-hoveniers geloofd wordt, want daar loop ik nu best wel tegenaan. Ik zou heel graag willen dat het normaler wordt dat ook vrouwen in dit vak zitten!”

  Het complete interview met Tinka Chabot van S-kwadraat staat in Tuin en Landschap 2. Ook kunt u het hier digitaal lezen (met inlog).

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties