Meerderheidsbelang rozenkwekerij Afriflora in andere handen

  Een aan Sun European Partners, LLP gelieerde onderneming wil het meerderheidsbelang van investeerder KRR in rozenkwekerij Afriflora overnemen. De transactie is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante autoriteiten.

  De onderhavige rozenkwekerij Afriflora Sher is in 2005 door de familie Barnhoorn in Ethiopië opgericht. Momenteel beslaat de rozenkwekerij 500 ha. In 2014 nam de Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR (Kohlberg Kravis Roberts & Co.) voor 200 miljoen dollar een meerderheidsbelang in de kwekerij. KKR trekt zich als investeerder terug uit Afrika. In Sun European Partners, LLP is een partij gevonden die de aandelen van KRR in de rozenkwekerij wil overnemen. Over de overnamesom en het aandelenpakket doen de partijen geen uitspraken.

  De overname is gemeld in diverse Europese landen gemeld aan de relevante autoriteiten. In Nederland is de ACM (Autoriteit Consument & Markt) toestemming gevraagd voor de overname. Na de melding van de overname Staatscourant kon tot 20 december door belanghebbenden gereageerd worden. Investeerder Sun European Partners, LLP heeft  reeds enkele sierteeltbedrijven in zijn portfolio. Een bekende naam is Flamingo Horticulture, dat o.a  in Kenia op ruim 1.800 bloemen als rozen en anjers en diverse groenten teelt.

  De familie Barnhoorn blijft, als oprichter en belangrijke aandeelhouder van de Onderneming, aandeelhouder en bestuurder in de Afriflora groep. Peter Barnhoorn, CEO van Afriflora: „Onze nieuwe aandeelhouder zal Afriflora helpen de groeidoelen te behalen en de voortdurende ontwikkeling te versnellen. Ons bedrijf is al vele jaren erop gericht om te investeren in lokale marktplaatsen en het opbouwen van een toekomst, niet alleen voor het bedrijf, maar ook voor het personeel die ons in onze groei en ontwikkeling hebben gesteund. Dit zal niet veranderen. Wij danken KKR voor de ondersteuning die ze ons hebben gegeven en wij zien uit naar een boeiende toekomst, samen met Sun European Partners, om dit bedrijf naar de volgende fase te brengen.”

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties