Van der Arend Tropical Plantcenter wil met investeerder versneld doorgroeien

  Van der Arend Tropical Plantcenter is in zee gegaan met Synergia Capital Partners. Met Synergia als partner met een meerderheidsbelang wil het potplantenbedrijf zich toeleggen op verdere innovatie, internationalisering en verbreding van het productassortiment. De ambitie is Europees marktleider worden op het gebied van groene planten en mediterrane bomen.

  René van der Arend (54) is oprichter en algemeen directeur van Van der Arend Tropical Plantcenter. Het is een producent en importeur van (sub)tropische planten en winterharde palmen, met vestigingen in Westland (19 ha kas) en Frankrijk (150 ha open land voor palmen). „Met Synergia aan boord krijgt Tropical Plantcenter de kans om versneld uit te groeien tot een organisatie met een breed assortiment potplanten van diverse locaties, welke door de handelsbedrijven en (eind)klanten gerichter besteld kunnen worden. De schaalvergroting zet door en die zie ik met Synergia vol vertrouwen tegemoet.”

  Namens de Nederlandse participatiemaatschappij Synergia Capital Partners laat Casper Companjen weten: „Wij zijn erg onder de indruk van het ondernemerschap van René van der Arend, waardoor zijn bedrijf is uitgegroeid tot een onderscheidende speler in de markt van groene kamerplanten. Wij zullen het bedrijf de komende jaren actief ondersteunen bij acquisities en thema’s als schaalvergroting, ketenverkorting en duurzaamheid.”

  Synergia nam in 2019 een meerderheidsbelang in veredelingsbedrijf For Ever Gladiolen. In 2020 kocht de investeerder een minderheidsbelang in de Viscon Group, opgericht door de familie Visser in ‘s-Gravendeel.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties