Prins Carlos opent internationaal zwemvijvercongres in Leeuwarden

  Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Carlos de Bourbon de Parme zal op woensdag 15 november 2017 het internationale zwemvijvercongres openen in het WTC Conference Center te Leeuwarden. Het congres is een initiatief van de Internationale Organisation für naturnahe Badegewässer (IOB). Het Platform voor Natuurlijk Zwemwater van Branchevereniging VHG is lid van het IOB en is dit jaar gastheer.

  Het IOB-congres brengt gedurende twee dagen professionals op zwemvijvergebied uit de hele wereld bij elkaar. Tijdens lezingen, workshops en netwerkbijeenkomsten worden ervaringen en kennis gedeeld, onder andere uit onderzoek. De organisatie is verheugd met de komst van Prins Carlos, die zich inzet voor duurzame innovatie en circulaire economie via netwerkstichting Compazz en advies- en bestuursfuncties bekleedt bij onder andere Groene zaak en MVO Nederland. Het thema van het congres is ‘Waterkant’ en laat zien dat zwemvijvers en natuurlijke zwembaden positief bijdragen aan milieuvraagstukken als waterkwaliteit, afnemende biodiversiteit en wateroverlast.

  Programma
  VHG-directeur Egbert Roozen is op woensdagochtend 15 november dagvoorzitter van het congres. Op het programma staan lezingen van internationaal gerenommeerde experts uit Nederland, de Duitstalige landen, Polen, Frankrijk en België. Daarnaast zijn uiteenlopende workshops te volgen. Het IOB-congres is interessant voor hoveniers, groenvoorzieners, tuin- en landschapsarchitecten, tuin- en landschapontwerpers en medewerkers van gemeenten. Meer informatie en het volledige programma is te vinden op de IOB Congres-website.

  Pondy Award
  Tijdens het IOB-congres wordt ook de internationale Pondy Award uitgereikt. Nederland neemt met vier inzendingen deel aan deze competitie. In de categorie Zwemvijvers zijn de inzendingen van LilyPond en Koninklijke Ginkel Groep genomineerd. Ook in de categorie Natuurlijke Zwembaden dingt een project van Koninklijke Ginkel Groep mee, samen met een project van Bruggeman Hoveniers | Ontwerpers.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties