Ruim duizend bezoekers Nationale Demodag Hoveniers

  Ruim duizend hoveniers, groenprofessionals en groenleerlingen trokken woensdag 19 september naar Kuijpers Graszoden in het Brabantse Biezenmortel. Hier vond de eerste editie van de Nationale Demodag Hoveniers plaats, de opvolger van de Nationale Gazon Demodag.

  Deze praktijkdag wordt sinds 2010 jaarlijks georganiseerd door graszaadbedrijf Limagrain Advanta en meststoffenleverancier DCM. De vernieuwde opzet, met een groter aanbod van exposanten, een breder aanbod van ontwikkelingen in tuinaanleg- en onderhoud en twee centrale demonstraties, mocht op de massale belangstelling rekenen.

  Levende tuin

  Waar de Gazon Demodag vooral inzoomde op aanleg en onderhoud van gazons, schaalde de organisatie dit jaar op naar het thema De levende tuin. Coördinator René de Munnik: „Dit bood ruimte aan zo’n dertig exposanten. Binnen was er de ruim opgezette onderwerpenmarkt met aanbieders van bomen, plantgoed, hagen, fonteinen en vijverbenodigdheden, biologische plaagbeheersing, tuingereedschappen, gras-, grindplaten en kantafscheidingen, software en opleidingen.”

  Buiten op het 10.000 m2 grote demoterrein waren de toonaangevende merken tuin- en parkmachines, nieuwe methoden voor onkruidbestrijding en beregeningssystemen live in actie te zien, alsook proefvelden met bloeiende veldbloemen, gazongrassen en toepassingen van meststoffen en bodemverbeteraars. Op twee tijdstippen werd daarnaast het aanleggen en opknappen van een gazon live gedemonstreerd.

  Vervolg

  Op de vraag of er volgend jaar een vervolg komt, zegt  De Munnik: „Gezien de grote opkomst voorzien we met de Demodag Hoveniers duidelijk in de behoefte van hoveniers en groenbeheerders om in een praktijkgerichte setting inspiratie op te doen en bijgepraat te worden over de nieuwste ontwikkelingen in tuinaanleg en –onderhoud. Het demo-aspect is hierin belangrijk; bezoekers zien de machines en technieken daadwerkelijk in actie en dat maakt het verschil. In 2019 komt er zeker een vervolg. Houd de website demodaghoveniers.nl in de gaten.”

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties