Tuin en Landschap nieuws Geslaagde tweede XL-editie Nationale Demodag Hoveniers

Geslaagde tweede XL-editie Nationale Demodag Hoveniers

0

Voor het tweede jaar op rij organiseerden Limagrain Advanta en DCM de XL-editie van de Nationale Demodag Hoveniers. De praktijkdag is ontstaan als de Nationale Gazon Demodag, die al sinds 2010 ieder jaar plaatsvindt. Dit keer was de opzet groter dan ooit: met maar liefst veertig exposanten en ruim 800 bezoekers kan worden gesproken van een geslaagd event.

Ook dit jaar stond het thema ‘De levende tuin’ centraal. Dat gaf alle exposanten gelegenheid om aan te sluiten. Binnen was de onderwerpenmarkt met aanbieders van onder meer bomen, plantgoed, hagen, fonteinen en vijverbenodigdheden, biologische plaagbeheersing, tuingereedschappen, gras-, grindplaten en kantafscheidingen, software en opleidingen.

Buiten op het 10.000 m2 grote demoterrein waren de toonaangevende merken tuin- en parkmachines, nieuwe methoden voor onkruidbestrijding en beregeningssystemen live in actie te zien, alsook proefvelden prachtig bloeiende veldbloemen, gazongrassen en toepassingen van meststoffen en bodemverbeteraars.

Kennisbehoefte
Organisatoren Limagrain Advanta en DCM kijken tevreden terug op de dag. „Het zien van de bloemenmengsels in de biodiversiteitsetalage is toch heel anders dan de foto’s bekijken in een folder – het voegt beleving toe aan het product”, vertelt Job Steunenberg van Advanta enthousiast. Peter Laan van DCM vult aan: „Er komen ieder jaar weer veel nieuwe mensen, dus met het organiseren van deze dag voorzien we zeker in een kennisbehoefte van hoveniers en groenbeheerders.”

Vervolg
Coördinator René de Munnik van Limagrain Advanta blikt alvast vooruit: „Door te kiezen voor een praktijkgerichte setting met alle ruimte om bijgepraat te worden over de nieuwste ontwikkelingen in tuinaanleg en -onderhoud, biedt de Nationale Demodag Hoveniers absoluut meerwaarde voor iedereen die in de groensector werkzaam is. Dit concept krijgt dus ook zeker een vervolg in 2020. Houd de website demodaghoveniers.nl in de gaten.”

Ralph Mens
Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van Tuin en Landschap.

Reageer op dit artikel

avatar