Veel schade door westerstorm, parken en bossen afgesloten

  De zware westerstorm die donderdag over Nederland trok, zorgde voor flinke schade aan bomen. Diverse parken en tuinen werden afgesloten voor het publiek in verband met gevaar voor vallende takken.

  In Rotterdam was het Kralingse Bos afgesloten voor alle verkeer. Door vallende takken was het te gevaarlijk geworden. De Hortus Botanicus in Leiden was voor de rest van de middag gesloten in verband met de westerstorm. Er werd afgeraden om bossen in te gaan.

  In de regio Amsterdam hebben veel grote bomen het loodje gelegd door de storm. (Foto: Peter Bennink)

  In Amsterdam waren het Vondelpark, Sarphatipark en Amstelpark afgesloten. Ook de Bosbaanweg en Nieuwe Meerlaan in het Amsterdamse Bos werden afgesloten vanwege omgevallen bomen.

  In België zijn woensdag uit voorzorg al publieke parken gesloten met het oog op de naderende storm. Het Arboretum Kalmthout moest donderdagochtend alle Bonsai in veiligheid brengen, nadat de tafels waarop deze stonden het begaven door de storm.

  Stormschade

  De schade van de storm loopt in de miljoenen. Ook deze auto liep flinke schade op. (Foto: Peter Bennink)

  Via de hulpdiensten werd veel melding gemaakt van stormschade, met name door omgevallen bomen. Meldingen kwamen uit heel het land.

  Op Twitter werden veel foto’s gedeeld van omgewaaide bomen. Daar zitten zeer forse exemplaren tussen.

  Het Verbond van Verzekeraars schat de schade fors meer dan de €10 miljoen na de storm van begin deze maand.

  Er zijn donderdag twee doden gevallen als gevolg van de storm, beiden in Overijssel, één man in Enschede als gevolg van een omvallende boom en één man in Olst door een afgebroken tak.

  Boomverzorgers konden na de storm flink aan de bak, zoals Pius Floris hier in Amsterdam. (Foto: Peter Bennink)

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties