Het stinzenseizoen is begonnen!

  De sneeuwklokjes en winterakonieten laten zich zien en daarmee is het ook tijd voor de Stinzenflora-kalender. Vanaf zaterdag 10 februari staat deze online. Van tien parktuinen en landgoederen in Friesland en één in Gelderland wordt komende maanden bijgehouden welke stinzenplanten aan hun bloei beginnen.

  stinzeflora Martenahuis
  De Martenatuin in Franeker is een van de tien terreinen die gemonitord worden in de stinzenflora-kalender. (Foto: Miranda Vrolijk)

  Geen seizoen is gelijk en daarom is er de Stinzenflora-monitor waar je kunt zien wanneer wat waar bloeit. De kalender in de Stinzenflora-monitor geeft wekelijks actuele informatie over stinzenflora in Nederland. Dit is een goed hulpmiddel bij het plannen van een bezoek aan een van de tien terreinen.

  Dit jaar is de Stinzenflora-monitor vernieuwd. De lijst van planten is uitgebreid, de tabel is beter leesbaar, en om ook de buitenlandse bezoekers aan Leeuwarden Friesland 2018 te kunnen bedienen is er nu tevens een Engelstalige versie. De monitor is actief van 10 februari tot en met 13 mei 2018.

  Tien terreinen
  Tien terreinen doen mee: onder meer Dekeme State in Jelsum, de Martenastate in Cornjum, de Martenatuin in Franeker, Stinze Stiens en Kasteel Hackfort in Gelderland. Sneeuwklokje, winterakoniet, longkruid, holwortel en bostulp zijn enkele voorbeelden van stinzenplanten.

  App over stinzenflora
  Het bedrijf Nature2U heeft onafhankelijk een app (alleen voor Android) ontwikkeld met
  informatie over stinzenflora. De app is samengesteld met stinzenplantenspecialist Heilien
  Tonckens en foto’s van natuurfotograaf Wil Leurs, aangevuld met enkele foto’s van
  waarneming.nl.

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties