Gevangenis biedt plek aan verfplanten in Leeuwarden

  Op één van de binnenplaatsen van de voormalige gevangenis de Blokhuispoort in Leeuwarden is een verfplantentuin aangelegd. De Honeysuckle Blue(s) Garden was eerder in 2016 op de Chelsea Flower Show te zien.

  Verfplantentuin Leeuwarden

  De tuin is ontworpen door kunstenaar Claudy Jongstra en tuinontwerper Stefan Jaspers en laat de werkpraktijk van Jongstra zien. Zij maakt vilten kunstwerken van schapenwol die met historische verfplanten van kleur zijn voorzien. Deze planten – waaronder wede, kamille, brandnetel, valeriaan en goudsbloem – zijn allemaal in de tuin aangeplant.

  Tijdens de Chelsea Flower Show van 2016 in Londen was de Honeysuckle Blue(s) Garden vijf dagen lang te bewonderen. De tuin werd bekroond met de Silver-Gilt medaille in de categorie Fresh Gardens. Op de binnenplaats van de Blokhuispoort is de Chelseatuin onderdeel van een groter ontwerp. Je maakt een wandeling door de verfplantentuin om te eindigen bij de Chelseatuin.

  Natuurlijk erfgoed
  De Honeysuckle Blue(s) tuin is bedoeld als pleidooi voor het behoud van biodiversiteit en van natuurlijk en cultureel erfgoed. De tuin laat de schoonheid zien van doorsnee planten als brandnetel en kamille. Het opnieuw aanleggen van de verfplantentuin is één van de evenementen die door Farm of the World van Claudy Jongstra wordt georganiseerd in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa. Farm of the World geeft dit jaar diverse workhops, lezingen en rondleidingen.

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties