Tijdelijke vrijstelling voor gebruik Roundup gemeente Amersfoort

  Staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken heeft een tijdelijke vrijstelling verleend voor het gebruik van Roundup Evolution voor de bestrijding van Japanse duizendknoop in de gemeente Amersfoort door middel van injectie. Dat staat in de Staatscourant van 21 augustus.

  Jaarlijks neemt het areaal Japanse duizendknoop in de gemeente Amersfoort toe met meer dan 5%. Dit ondanks actieve bestrijding van de plant. Omdat de NVWA na onderzoek heeft geoordeeld dat er sprake is van een noodsituatie, wordt nu een tijdelijke vrijstelling verleend voor de bestrijding van Japanse duizendknoop met glyfosaat.

  Meest effectieve bestrijding

  Uit recent onderzoek blijkt dat injecteren van glyfosaat in de stengel de meest effectieve bestrijding van Japanse duizendknoop is. Toelatingshouder Monsanto zal daarom op korte termijn een toelating aanvragen voor de professionele toepassing van het injecteren met een middel op basis van glyfosaat. De verwachting is dat deze toelatingsuitbreiding niet voor 2018 beschikbaar zal zijn.

  De tijdelijke vrijstelling voor het gebruik van Roundup in de gemeente Amersfoort voor de bestrijding van Japanse duizendknoop treedt in werking op 31 augustus en vervalt op 28 december van dit jaar.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties