Home Hortipoint Wie stapt in de Rwandese sierteelt?

Wie stapt in de Rwandese sierteelt?

0
Wie stapt in de Rwandese sierteelt?

Twee jaar terug startte de Rwandese overheid met Bella Flowers, een bedrijf dat op 20 ha rozen teelt. Belangstelling van investeerders is er volgens Sandrine Urujeni van de National Agricultural Export Development Board volop voor de rozenkwekerij. Maar de overheid is nog altijd eigenaar.

We hebben goede hoop dat er investeerders komen. Daarom zijn we ook aan het uitbreiden”, zegt Sandrine Urujeni. Ze vertelt dat de oppervlakte van de kwekerij momenteel verdubbeld wordt naar 40 ha. De infrastructuur ligt er, de kassen zijn gebouwd, momenteel wordt er geplant.

De uitbreiding heeft er volgens Urujeni ook alles mee te maken dat de rozenteelt in Rwanda een winstgevende business is gebleken. De rozen gaan momenteel voornamelijk naar Nederland en worden verkocht aan Global Flowers. Doel van de overheid was vanaf het begin om de kwekerij over te doen aan investeerders.

Vorig artikel Een Nederlandse finalist voor internationale tuinbouwprijs
Volgend artikel Drip-irrigatie uit één kunststofsoort
Eigenlijk wist Arie-Frans Middelburg (1971) al op de middelbare school (Westland College, Naaldwijk) dat hij journalist wilde worden. Het duurde echter even voor dat hij het echt werd. Dat kwam doordat hij naast schrijven nog een andere hobby had: voetbal. En dat nam nogal wat tijd in beslag. Toen hij zijn kruisbanden afscheurde ging hij zich in zijn vrije tijd volledig op het schrijven toeleggen. Eerst voor regionale bladen en boeken. Na twee jaar freelance werk bij de Bloemenkrant werd hij redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Wat hij leuk vindt aan zijn vak? De contacten met veel verschillende mensen en het schrijven zelf. Tripjes naar het buitenland zijn de kers op de taart. Zijn affiniteit met de sector? Hij is gek op bloemen en planten.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties