Hortipoint Wie stapt in de Rwandese sierteelt?

  Wie stapt in de Rwandese sierteelt?

  0

  Twee jaar terug startte de Rwandese overheid met Bella Flowers, een bedrijf dat op 20 ha rozen teelt. Belangstelling van investeerders is er volgens Sandrine Urujeni van de National Agricultural Export Development Board volop voor de rozenkwekerij. Maar de overheid is nog altijd eigenaar.

  We hebben goede hoop dat er investeerders komen. Daarom zijn we ook aan het uitbreiden”, zegt Sandrine Urujeni. Ze vertelt dat de oppervlakte van de kwekerij momenteel verdubbeld wordt naar 40 ha. De infrastructuur ligt er, de kassen zijn gebouwd, momenteel wordt er geplant.

  De uitbreiding heeft er volgens Urujeni ook alles mee te maken dat de rozenteelt in Rwanda een winstgevende business is gebleken. De rozen gaan momenteel voornamelijk naar Nederland en worden verkocht aan Global Flowers. Doel van de overheid was vanaf het begin om de kwekerij over te doen aan investeerders.

  Dit artikel verder lezen?

  Inloggen als abonnee

  Uw voordelen

  Arie-Frans Middelburg
  Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

  Reageer op dit artikel

  avatar