Wilde Weelde zamelt glyfosaat van particulieren in voor Serious Request

  Onder het motto ’Dank voor je gif(t): Maak je tuin gifvrij én doe mee met Serious Request’ is vakgroep Wilde Weelde een actie begonnen. Zij roepen tuineigenaren op om glyfosaat in te zamelen bij een van de bij Wilde Weelde aangesloten bedrijven en meteen een donatie te doen voor Serious Request.

  Maandag 27 november besliste de Europese Commissie om de vergunning van glyfosaat met vijf jaar te verlengen. Nederland stemde voor deze verlenging. Onbegrijpelijk volgens Wilde Weelde en dus aanleiding om hiertegen in actie te komen.

  Inzamelactie
  Vakgroep Wilde Weelde wil laten zien dat het anders kan en moet. Die flessen moeten schuur en tuin uit volgens de vereniging. Zij vragen daarom tuineigenaren hun #guiltyflesje bestrijdingsmiddel in te leveren bij een plaatselijk Wilde Weelde-bedrijf en daarbij (minimaal) €2,50 te doneren voor Serious Request.

  Serious Request 2017
  Dit jaar haalt Serious Request geld op om ouders en kinderen te herenigen. Wereldwijd zijn meer dan 4 miljoen familieleden elkaar kwijt geraakt door een ramp of conflict. Met de opbrengst van de actie sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact en brengen ze hen weer thuis. De actie ‘ontgif je tuin’ vind je op de site van Kom in actie.

  De inzamelactie ten behoeve van Serious Request loopt van 15 tot en met 31 december 2017.

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties