Kort & Bondig Tesselaar Alstroemeria genomineerd voor Participatiepenning

  Tesselaar Alstroemeria genomineerd voor Participatiepenning

  0

  ’Meer dan verdiend.’ Dat vindt wethouder Hans Wijnants van de nominatie van Tesselaar Alstroemeria uit Luttelgeest voor de Participatiepenning. Tesselaar, de grootste alstroemeriakweker in Europa, zet zich sinds 1996 in voor mensen zonder baan. „De jarenlange zorgzame inzet en betrokken bedrijfsvoering verdienen de volle schijnwerpers.”

  Begon het bedrijf ruim twintig jaar geleden met een werkervaringsproject, inmiddels is het bedrijf zo ingericht dat er altijd ruimte is voor wie meer begeleiding nodig heeft. Wie geen hele dagen kan werken, is bijvoorbeeld welkom op de mama- of papalijn en wie even rust nodig heeft, laat hond Bente uit. Zo krijgen kandidaten van de WerkCorporatie – met en zonder arbeidsbeperking – alle kans op het vinden van werk. Directeur Rick Tesselaar: „Dat wij dagelijks alstroemeria’s mogen produceren is leuk, maar het is nog leuker dat ook kandidaten van de WerkCorporatie hun steentje bijdragen.”

  Op 12 april 2019 wordt bekendgemaakt wie de Participatiepenning heeft gewonnen. Dat gebeurt tijdens het ondernemersevent van de Stichting Flevopenningen bij de Duits Nederlandse Windtunnel (DNW) in Marknesse. Uit elke Flevolandse gemeente is een bedrijf genomineerd. Noordoostpolder is dit jaar gastgemeente van het event, dat vijftien jaar bestaat.

  De Participatiepenning wordt mogelijk gemaakt door het Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF). In het RWF werken gemeenten en sociale partners samen aan de realisatie van banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De WerkCorporatie zit samen met de gemeente in het RWF omdat het voor de gemeente kandidaten met een bijstandsuitkering en arbeidsbeperking naar werk begeleidt.

  Reageer op dit artikel

  avatar