Internationale inzendingen vorderen gestaag op Floriade

  Aan Floriade Expo 2022 nemen naar verwachting 33 landen deel. Een groot aantal landen heeft bevestigd, anderen zitten in de ontwerpfase en met meerdere landen is Floriade nog in gesprek. Opvallende afwezigen zijn er ook: Bhutan, Indonesië en Rusland.

  Traditioneel nemen altijd een groot aantal landen deel aan de wereldtuinbouwtentoonstelling die eens in de tien jaar ergens in Nederland wordt gehouden. De volgende landen hebben hun deelname  bevestigd: België, Benin, Bolivia, China, Comoren,  DR Congo, Duitsland, Ecuador, Ethiopië, Frankrijk, Ghana, Italië, India, Japan, Jemen,  Luxemburg, Nederland, Nepal, Sudan, Suriname, Thailand, Tsjaad, Turkije, Qatar, Verenigde Arabische Emiraten en Zuid-Korea.

  De Satoyama Farm Garden van Japan is gereed. Het Japanse paviljoen is de eerste internationale inzending die gereed is. (Foto Floriade)

  Afzeggingen door corona

  Met een aantal landen worden afrondende gesprekken gevoerd. De verwachting is dat er uit deze besprekingen nog zeven deelnemende landen volgen. Opvallende afwezigen zijn Bhutan, Indonesië en Rusland.

  Indonesië had al in een vroeg stadium aangekondigd te zullen deelnemen aan de Floriade, en zelfs het ontwerp van het paviljoen was al naar buiten gebracht. Volgens de Floriade is de afzegging van Indonesië en Bhutan een indirect gevolg van de coronacrisis. Beide landen hebben hun deelname niet rond gekregen.

  Geen contact met Rusland

  Ook Rusland is niet aanwezig op de komende expo. Volgens de Floriade waren er tot een maand geleden gesprekken gaande met het land. Daarna is er geen contact meer geweest. De afwezigheid lijkt dus los te staan van de huidige gebeurtenissen rond de invasie in Oekraïne.

  De bouw van de landenpaviljoens gaat intussen hard door. De afgelopen weken hebben de kaveloverdrachten plaatsgevonden van België, India, Luxemburg, Nepal, Thailand en Turkije. China, Frankrijk, Italië, Japan, Nederland, Thailand, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten vorderen met hun werkzaamheden op het terrein. België, Italië en Nepal starten deze week met de bouw van het paviljoen. 

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties