Agenda

 • JAN
  30

  Uitvoeren gewasbescherming Licentie A

  30 januari 2018 - 27 oktober 2019 Houten

  Licentie A heb je nodig als je met chemische bestrijdingsmiddelen wilt werken in de groenvoorziening. De vierdaagse Wellant cursus Uitvoeren Gewasbescherming bereidt je voor op het examen. Als je slaagt, krijg je spuitlicentie A. Daarmee voldoe je aan de eisen die de wet stelt aan medewerkers in de groenvoorziening. Deze spuitlicentie van Bureau Erkenningen is vijf jaar geldig.

  Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.wellant.nl.

 • OKT
  1

  Openstelling privétuin Piet en Anja Oudolf

  1 oktober 2018 - 27 oktober 2018 Hummelo

  De privétuin van Piet en Anja Oudolf is in 2018 voor het laatste jaar te bezoeken. Dit is mogelijk in de periode van:
  -31 mei tot en met 7 juli; en van
  -26 juli tot en met 27 oktober

  Geopend: steeds op donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 - 16.00 uur
  Locatie: Broekstraat 17, 6999 DE Hummelo

  Voor meer info, kijk op oudolf.com.

 • OKT
  1

  IGPOTY tuinfotografie-tentoonstelling

  1 oktober 2018 - 31 oktober 2018 Amsterdam

  In de herfstmaanden van 2018 is de jaarlijkse IGPOTY-tentoonstelling te zien in de Hortus Botanicus in Amsterdam. De Internationale fotografiecompetitie is ’s wereld grootste op het gebied van tuin- en plantfotografie. Elk jaar doen duizenden fotografen uit binnen- en buitenland mee aan deze wedstrijd. De tentoonstelling toont een selectie van winnaars en genomineerden uit de competitie van dit jaar.


  Wanneer? 7 september - 31 oktober
  Waar? Hortus Botanicus, Plantage Middenlaan 2A, Amsterdam

  Voor meer info, kijk op www.dehortus.nl.

 • OKT
  6

  Herfstig!

  6 oktober 2018 - 4 november 2018 Arcen

  Op 6 oktober start de kleurrijke afsluiting van het tuinseizoen van Kasteeltuinen Arcen, met het evenement: Herfstig! Hierbij zorgen duizenden (bol)chrysanten samen met calluna’s, erica’s en de bijzondere Japanse Esdoorn collectie voor een schitterend kleurenpalet.

  Locatie: Kasteeltuinen Arcen, Lingsforterweg 26, 5944 BE Arcen

  Dagelijks geopend van 10:00 uur tot en met 18:00 uur. Vrijdag 12 oktober t/m zaterdag 20 oktober 2018 ook in de avonduren, van 19:00 uur tot en met 23:00 uur, geopend.

  Voor meer info: kijk op www.kasteeltuinen.nl.

 • OKT
  13

  Chrysantenfestival (Kikumatsuri)

  13 oktober 2018 - 21 oktober 2018 Hasselt (B)

  Het ’Chrysantenfestival’ (Kikumatsuri) plaats in de Japanse Tuin in Hasselt. Van oudsher vieren Japanners de bloeiperiode van de chrysanten als het begin van de herfst. De chrysant of Kiku in de Japanse traditie staat symbool voor een lang leven en de Japanse keizer, en is hiermee de nationale bloem van Japan.


  Dit jaar wordt het Chrysantenfestival geëerd met de creativiteit van een bloemenkunstenaar van Belgische bodem, Tom de Houwer. Tom houdt van het creëren van grote florale objecten en van mensen door hen met bloemen te inspireren en samen te brengen. Voor het Chrysantenfestival heeft hij een aantal grote kunstwerken met chrysanten ontworpen, met als artistiek vertrekpunt ’Sensei Senses’. Met dit project wil hij graag de Japanse traditie, hier gesymboliseerd door de Japanse Tuin en de zintuiglijke beleving combineren.

  Wanneer: 13-21 oktober 2018, dinsdag-vrijdag en zondag 10.00-17.00 uur, zaterdag 10.00-23.00 uur (maandag gesloten)
  Waar: Japanse Tuin, Gouverneur Verwilghensingel 23, 3500 Hasselt, België

  Voor tickets en meer info, kijk op www.japansetuin.be.

 • OKT
  21

  Open Dag De Wiersse

  21 oktober 2018 Vorden

  Thema van de Open dag is ’Zaadpluizen, grassen, mispels en cider-appels; de laatste rozen en de kleuren van de herfst’. Tijdens deze laatste open dag van het jaar op landgoed De Wiersse zal Carla Teune een lezing geven over Chinese tuinkunst. Carla Teune is werkzaam bij de Hortus Botanicus te Leiden en is deskundige onder andere op het gebied van Aziatische flora. De lezing vindt plaats in de Grote Zaal.


  Entree: € 6,50 p.p., kinderen tot 16 jaar gratis. Er kan alleen contant worden betaald. Honden worden niet toegelaten. Parkeren gratis.

  Datum: zondag 21 oktober, van 10.00 - 17.00. Lezing om 14.30 uur. Hiervoor reserveren via info@dewiersse.com.
  Locatie: Landgoed de Wiersse, Wiersserallee 9, 7251 LH Vorden

   

 • OKT
  24

  Ziekte en plaagmanagement

  24 oktober 2018 - 31 oktober 2018 Oosterbeek

  Deze tweedaagse cursus steekt in op het praktische beheer van de meest voorkomende ziekten en plagen in bomen. Het registreren, communiceren en beheren middels de meest actuele methodes komt aan de orde. De cursus vereist een basiskennis van het herkennen van ziekten en plagen in bomen. De cursus “Actuele ziekten en aantastingen in bomen” vormt een goede basis voor deze cursus. De Organisator: Cursus Centrum Cambium.

  Data: 24 en 31 oktober.

  Voor meer info, kijk op www.cursuscentrumcambium.nl.

   

 • OKT
  25

  Boomveiligheidscontroleur (incl. examentraining en examen)

  25 oktober 2018 - 8 november 2018 Oosterbeek

  Tijdens deze cursus leert u onderscheid maken tussen veilige en onveilige bomen, de lichaamstaal van bomen herkennen, registreren van resultaten, wetgeving met betrekking tot boomcontroles. De cursus is sterk praktijkgericht en wordt verzorgd door een docent ‘uit het veld’. Hierdoor wordt gewaarborgd dat de cursus zich niet alleen richt op het behalen van het certificaat, maar ook actueel blijft. Daarnaast vindt er na 3 dagen opleiding een intensieve examentraining van 1 dag plaats. Hierin wordt u klaargestoomd voor het examen Boomveiligheidscontroleur. Organisator: Cursus Centrum Cambium.

  Data: 25 oktober, 1 november, 8 november.

  Voor meer info, kijk op www.cursuscentrumcambium.nl.

 • OKT
  29

  workshop ’Maak winst, geen omzet’

  29 oktober 2018 Waardenburg

  In deze workshop wordt ingegaan op de cijfers (benchmark) wat er zo gemiddeld behaald wordt qua omzet, winst en gefactureerde uren en wat nodig is voor een rendabel bedrijf. En natuurlijk hoe je deze resultaten kunt behalen en welke aanpak in praktische zin nodig is. Organisator: TuinKeur. Deelname is gratis en open voor iedere hovenier.

  Wanneer: 29 oktober, van 19.00 - 22.00 uur
  Waar:DIBO Nederland in Waardenburg

  Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.tuinkeur.nl.

 • OKT
  29

  Bijvriendelijke tuinen

  29 oktober 2018 - 20 mei 2019 Houten

  De focus van deze bijvriendelijke cursus ligt op tuinen, parken en openbaar groen. Er is een splitsing gemaakt tussen grootschalig groen en tuinen: het accent ligt op realisatie en beheer. Het gebruik van drachtplanten komt uitgebreid aan de orde. Wat goed is voor de wilde bijen, is vaak ook goed voor andere insecten. In totaal drie lesdagen en één excursiedag. Bestemd voor hoveniers en tuinontwerpers. Organisator: Wellant College Houten.

  Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.wellant.nl.

 • OKT
  30

  Zwammen op bomen (vervolgcursus)

  30 oktober 2018 Oosterbeek

  Deze vervolgcursus over zwammen op bomen richt zich niet alleen op de uitgebreidere herkenning van zwammen, maar ook op de ecologie. Tijdens deze cursus krijgt u antwoord op bovenstaande vragen. Een relatie wordt gelegd tussen bodem, beworteling en infectie van zwammen. Nieuwe inzichten samen met praktijktoepassingen worden gepresenteerd. Een veldbezoek maakt deel uit van de cursus.

  Na het volgen van deze cursus heeft u uw kennis over zwammen vergroot en heeft u geleerd hoe u de kansen op infectie kunt verminderen. Ook heeft u inzicht gekregen in de mogelijkheden om de levensduur van aangetaste bomen te verlengen.

  Organisator: Cursus Centrum Cambium.

  Voor meer info, kijk op www.cursuscentrumcambium.nl.

 • OKT
  30

  Vectorworks

  30 oktober 2018 - 18 december 2018 Houten

  In deze cursus leer je hoe je een 2D en 3D tuinontwerp maakt. Ook het maken van beplantingstekeningen en detailtekeningen komen aan de orde. Beginnend of ervaren tuinontwerper of hovenier? Dan past deze cursus bij jou. Je leert op een gestructureerde manier en in ontwerplagen een tuinontwerp of groenproject op te zetten. Tijdens de cursus leer je ook om op een praktische wijze je eigen tekenstijl te ontwikkelen. In totaal 8 avonden. Organisator: Wellant College Houten.

  Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.wellant.nl.

 • OKT
  31

  Kennisdag Klimaatbestendig groen in de openbare ruimte

  31 oktober 2018 Sint-Oedenrode

  Klimaatbestendig groen in de openbare ruimte: van ambitie naar uitvoering.  Van den Berk Boomkwekerijen organiseert samen met Den Ouden Groep opnieuw een kennisdag voor groenprofessionals die zich dagelijks bezig houden met de inrichting van de openbare ruimte. Voorlopers in het vak zullen de deelnemers handvatten geven voor het realiseren van klimaatbestendig groen in de openbare ruimte en daarbij gebruik maken van praktijkvoorbeelden. Samenwerking in de keten is de rode draad van deze dag.


  Met onder andere meteoroloog en dagvoorzitter Helga van Leur die een lezing geeft klimaatverandering en Bureau Kragten dat uitleg geeft over ’Minder ‘Hittestress’ door ketensamenwerking’. Ook aandacht voor ’De integrale aanpak van klimaatadaptatie en biodiversiteit in de openbare ruimte’ en ’Praktijkonderzoek: investeren in maximaal rendement van stadsbomen’.

  Wanneer? Woensdag 31 oktober 2018, van 9.30 uur - 16.00 uur.
  Waar? Van den Berk Boomkwekerijen, Donderdonk 4 (voor navigatie: Bestseweg 4), 5492 VJ Sint-Oedenrode.

  Kosten: Deelname is gratis

  Voor meer info, kijk op www.vdberk.nl.

 • OKT
  31

  De zuiverende werking van moerasdaken

  31 oktober 2018 Leeuwarden

  Op woensdag 31 oktober komt de COP Meten en Monitoren Groenblauwe Daken bij elkaar in Leeuwarden bij het Centre of Expertise Watertechnology (CEW). Het thema van deze dag is 'moerasdaken'. Wat verstaan we daaronder, hoe zien ze eruit, waar vinden we ze in Nederland en welke waarden herbergen ze?

  https://www.stowa.nl/onderwerpen/klimaat-waterbeheer/klimaatbestendige-stad/cop-meten-en-monitoren-groenblauwe-daken

 • OKT
  31

  ETT kennismakingsmiddag

  31 oktober 2018 Velp

  Deze middag geeft een helder beeld van het ETT-examen. Verder maakt u kennis met de opleiding en de verschillende mogelijkheden om deze te volgen. De opleiding en de middag worden georganiseerd door Hogeschool Larenstein en Praktijk Centrum Bomen.


  Datum: woensdag 31 oktober 2018, van 13.00 tot 16.00 uur
  Locatie: Hogeschool Van Hall Larenstein, Larensteinselaan 26a, 6882 CT Velp

  Voor meer info en inschrijving, kijk op www.pcbomen.nl.

 • OKT
  31

  workshop ‘Van omzet naar geld’

  31 oktober 2018 Utrecht

  In deze workshop wordt ingegaan op de cijfers (benchmark) wat er zo gemiddeld behaald wordt qua omzet, winst en gefactureerde uren en wat nodig is voor een rendabel bedrijf. En natuurlijk hoe je deze resultaten kunt behalen en welke aanpak in praktische zin nodig is. Organisator: TuinKeur. Deelname is gratis en open voor iedere hovenier.

  Wanneer: woensdag 31 oktober, van 19.00 - 22.00 uur
  Waar:Tuinvisie in Utrecht

  Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.tuinkeur.nl.

 • OKT
  31

  Uitvoeren gewasbescherming Licentie A

  31 oktober 2018 - 28 november 2018 Houten

  Licentie A heb je nodig als je met chemische bestrijdingsmiddelen wilt werken in de groenvoorziening. De vierdaagse Wellant cursus Uitvoeren Gewasbescherming bereidt je voor op het examen. Als je slaagt, krijg je spuitlicentie A. Daarmee voldoe je aan de eisen die de wet stelt aan medewerkers in de groenvoorziening. Deze spuitlicentie van Bureau Erkenningen is vijf jaar geldig.

  Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.wellant.nl.

 • NOV
  1

  Cursus ’Werken met de NDFF’

  1 november 2018 Utrecht

  Tijdens de bijeenkomst komen het (mobiel) invoeren van waarnemingen, de validatie, het inladen van oude data, de mogelijkheden van het Uitvoerportaal en het gebruik in de praktijk aan bod. Leer alles over werken met de NDFF, nieuwe toepassingen en handigheidjes.

  Datum: donderdag 1 november; 13.30 - 16.00 uur
  Locatie: Utrecht

  Voor aanmelden en meer info, kijk op www.ndff.nl.

 • NOV
  1

  Cursus Eetbaar Landschap

  1 november 2018 - 11 april 2019 Nederland, diverse locaties

  De cursus Eetbaar Landschap wordt gegeven door Fransjan de Waard, landbouwkundig ingenieur en pionier op het gebied van permacultuur in Nederland. In de cursus leer je van de grond af aan hoe de natuurlijke cyclus van groei verloopt. De Waard reikt hulpmiddelen aan voor de verschillende ontwerpstappen.


  Naast de aandacht voor het ontwerpen, wordt ook uitgebreid stilgestaan bij de praktische uitwerking. Hoe wordt bijvoorbeeld composteren effectief gedaan, en hoe draagt het bij aan een gezond bodemleven? Welke plantensoorten werken goed met elkaar samen, en hoe is een tekort in een bepaalde organische voedingsstof op te vangen door slimme soortenkeuze?

  SESSIE 1: donderdag 1 november 2018
  Een inleiding in de permacultuur
  SESSIE 2: donderdag 22 november 2018
  De bodem
  SESSIE 3: donderdag 10 januari 2019
  Functies en relaties
  SESSIE 4: donderdag 7 februari 2019
  Soortenkeuze en plantenkennis, i.s.m. Wilde Weelde
  SESSIE 5: donderdag 14 maart 2019
  Praktische uitwerking
  SESSIE 6: donderdag 11 april 2019
  Voedselbos Ketelbroek, i.s.m. Wouter van Eck
  Afsluitende bijeenkomst: donderdag 23 mei 2019

  De sessies vinden plaats van 10.00 tot 16.00 uur, op een tweetal nog nader te bepalen kampeerterreinen.

  Voor meer info en opgave, kijk op www.degroenekoepel.nl.

 • NOV
  1

  workshop ‘Van omzet naar geld’

  1 november 2018 Wijchen

  In deze workshop wordt ingegaan op de cijfers (benchmark) wat er zo gemiddeld behaald wordt qua omzet, winst en gefactureerde uren en wat nodig is voor een rendabel bedrijf. En natuurlijk hoe je deze resultaten kunt behalen en welke aanpak in praktische zin nodig is. Organisator: TuinKeur. Deelname is gratis en open voor iedere hovenier.

  Wanneer: donderdag 1 november, van 19.00 - 22.00 uur
  Waar: Meiburg Tuin en Park in Wijchen

  Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.tuinkeur.nl.

 • NOV
  2

  Module Fruitgewassen

  2 november 2018 Hazerswoude-Dorp

  Losse module binnen de cursus Plantenkennis van de OntwerpAcademie.

   

  Voor meer informatie en aanmelden, kijk op www.ontwerpacademie.nl.

   

 • NOV
  3

  Natuurwerkdag

  3 november 2018 Nederland

  Natuurwerkdag is de grootste vrijwilligersdag van Nederland in het groen. Samen aan het werk voor leefruimte voor de ringslang, de vlinder en de bij, of werken aan een karakteristieke knotbomenrij.


  De Natuurwerkdag, inmiddels een nationaal begrip op de eerste zaterdag van november, betekent dankzij de duizenden deelnemers een belangrijke impuls voor het landschap. Vrijwilligers zagen, snoeien, knotten, zeisen, planten, zaaien en maken poelen en vennen schoon. Alle werkzaamheden zijn erop gericht het landschap aantrekkelijker te maken voor mens en dier. Samen buiten aan de slag, dat kan op ruim 520 locaties door heel Nederland.

  Kijk voor meer info en opgave van locaties op www.natuurwerkdag.nl.

 • NOV
  3

  Module Fruitgewassen

  3 november 2018 Hazerswoude-Dorp

  Losse module binnen de cursus Plantenkennis van de OntwerpAcademie.

   

  Voor meer informatie en aanmelden, kijk op www.ontwerpacademie.nl.

   

 • NOV
  7

  Diversiteit in boomsoorten als kans voor een robuust ontwerp

  7 november 2018 Oosterbeek

  In deze cursus leert u over de voordelen van en aandachtspunten bij het toepassen van diversiteit in boomsoorten in het ontwerp. Ook krijgt u handvatten voor het bereiken van het gewenste beeld met verschillende boomsoorten. Organisator is het Cursus Centrum Cambium.

  Duur: 1 dag
  Datum: 7 november 2018
  Kosten: € 425 exclusief btw
  Docent: Thor Hendriks, landschapsarchitect Burobol en Henry Kuppen, Terra Nostra

  Voor meer informatie en inschrijven, klik hier.

 • NOV
  7

  VHG-training ’Beter verkopen’

  7 november 2018 Nederland

  Deze training is geschikt voor hoveniers die met meer succes aan de weg willen timmeren. In het eerste gedeelte wordt besproken hoe je marketing en acquisitie planmatig en succesvol kunt aanpakken. In het tweede gedeelte wordt geoefend met verkoopgesprekken. Deelnemers aan deze workshop leren zowel van de trainer als van elkaar. Trainer Peter van den Besselaar legt praktische theorieën uit, maar cursisten gaan vooral ook ervaringen uitwisselen en gesprekken oefenen. Organisator: VHG in samenwerking met Bex Communicatie.

  Vragen die centraal staan zijn: Hoe kan ik mijn bedrijf het beste presenteren? Hoe krijg ik meer klanten? Welke communicatiemiddelen moet ik daarbij inzetten? Hoe kan ik planmatig acquireren?

  Wanneer: 7 november, van 15.30 uur tot 21.30 uur, met maaltijd.
  Waar: locatie nog nader te bepalen

  Voor meer info en aanmelden, kijk op www.vhg.org.

 • NOV
  7

  workshop ‘Van omzet naar geld’

  7 november 2018 Balkbrug

  In deze workshop wordt ingegaan op de cijfers (benchmark) wat er zo gemiddeld behaald wordt qua omzet, winst en gefactureerde uren en wat nodig is voor een rendabel bedrijf. En natuurlijk hoe je deze resultaten kunt behalen en welke aanpak in praktische zin nodig is. Organisator: TuinKeur. Deelname is gratis en open voor iedere hovenier.

  Wanneer: woensdag 7 november, van 19.00 - 22.00 uur
  Waar: Buiter Beton in Balkbrug

  Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.tuinkeur.nl.

 • NOV
  8

  Actuele ziekten en aantastingen in bomen

  8 november 2018 Oosterbeek

  In deze cursus van Cursus Centrum Cambium komen de volgende aspecten aan bod:
  • Achtergrondinformatie over de meest voor- komende typen aantastingen veroorzaakt door levende organismen en fysiologische standplaatsfactoren en de groeistoornissen die ze veroorzaken • Biologische achtergronden van waard-parasiet interacties
  • Invloed van omgevingsfactoren op ziekteprocessen
  • Perspectieven van een aantal traditionele en “nieuwe” bestrijdingsmethoden- en middelen
  • Invloed en belang van genetische diversiteit
  • Herkennen van meest voorkomende ziekten en aantastingen
  • Inzetbaarheid en uitvoering van enige praktische diagnosemethoden.

  Lesmateriaal: Een studiemap en het boek “Stadsbomenvademecum 3C: Ziekten en aantastingen”
  Docent: Jitze Kopinga, Kopinga Boomadvies, voormalig onderzoeker Alterra Wageningen UR

  Datum: 8 november 2018 Kosten: €450 p.p. exclusief btw.

 • NOV
  8

  Vakbeurs Klimaat

  8 november 2018 Houten

  De vierde editie van Vakbeurs Klimaat is hét evenement voor de inrichting van de water- en klimaatbestendige stad. Bij meer dan 125 exposanten en in het uitgebreide lezingenprogramma kunt u kennis opdoen omtrent het klimaatbestendig maken en houden van uw stad of gemeente.


  Wanneer? Donderdag 8 november 2018, 9.45 - 17.00 uur
  Waar? Expo Houten, Meidoornkade 24, 3992 AE Houten

  Voor meer info en gratis registreren, kijk op www.vakbeursklimaat.nl.

 • NOV
  8

  Themabijeenkomst Participatiebestek

  8 november 2018 Dordrecht

  In deze bijeenkomst staat het Participatiebestek centraal; dit contract houdt in dat de aannemer zich inspant om het beheer van de buitenruimte aan te laten sluiten op bestaande initiatieven rond burgerparticipatie (bewoners, bedrijven, instellingen en overige organisaties) en het ontstaan van nieuwe initiatieven te stimuleren. Hoe doet men dit in de praktijk? Hoe kan het nog beter?

  Sinds 2016 werkt de gemeente Dordrecht met een innovatief participatiebestek. Tijdens deze bijeenkomst zal de gemeente de werkwijze uitgebreid toelichten. Organisator: CROW.

  Datum: 8 november, van 13.00 - 16.30 uur
  Locatie: Gemeente Dordrecht, Spuiboulevard 300, 3311 GR Dordrecht

  Voor meer info en aanmelden, kijk op www.crow.nl.

 • NOV
  9

  Kunst van het Presenteren

  9 november 2018 - 23 november 2018 Apeldoorn

  Een driedaagse masterclass gericht op het leren voorstellen van zichzelf en vooral van
  een eigen ontwerp en het maken van een presentatie. Want veel van het werk van een
  ontwerper of ontwerpend hovenier bestaat uit presenteren, uitleggen en voorstellen. Organisator: het ontwerp instiuut

  Start: vrijdag 9 november
  Locatie: ACEC gebouw in Apeldoorn

  Meer informatie en studiegids zijn op te vragen via info@ontwerpinstituut.nl.

 • NOV
  9

  Module Coniferen en bamboes deel 1

  9 november 2018 Hazerswoude-Dorp

  Losse module binnen de cursus Plantenkennis van de OntwerpAcademie.

   

  Voor meer informatie en aanmelden, kijk op www.ontwerpacademie.nl.

   

 • NOV
  10

  Module Coniferen en bamboes deel 1

  10 november 2018 Hazerswoude-Dorp

  Losse module binnen de cursus Plantenkennis van de OntwerpAcademie.

   

  Voor meer informatie en aanmelden, kijk op www.ontwerpacademie.nl.

   

 • NOV
  12

  Workshop ‘Van omzet naar geld’

  12 november 2018 Sneek

  In deze workshop wordt ingegaan op de cijfers (benchmark) wat er zo gemiddeld behaald wordt qua omzet, winst en gefactureerde uren en wat nodig is voor een rendabel bedrijf. En natuurlijk hoe je deze resultaten kunt behalen en welke aanpak in praktische zin nodig is. Organisator: TuinKeur. Deelname is gratis en open voor iedere hovenier.

  Wanneer: maandag 12 november, van 19.00 - 22.00 uur
  Waar: AB Vakwerk in Sneek

  Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.tuinkeur.nl.

 • NOV
  13

  Bestelauto Expo 2018

  13 november 2018 Houten

  De tweede editie van de nationale bestelautovakbeurs: de nationale vakbeurs voor de bestelautobranche. Het event bundelt alle producten en informatie over bestelauto’s voor ZZP’ers, MKB’ers, fleetowners en automotive managers. Organisator is EXPOMotion.


  Datum: 13 en 14 november 2018
  Locatie: Expo Houten

  Voor meer info, kijk op www.expomotion.nl.

 • NOV
  13

  Aankomend Projectleider

  13 november 2018 - 31 maart 2019 Houten

  In de tweejarige opleiding Aankomend projectleider staat het organiseren en werk voorbereiden centraal. Je kunt de opleiding prima combineren met je huidige baan in de groensector, want de lessen zijn in de avonduren. Vakdocenten leren je hoe je groene projecten kunt organiseren en aansturen. Organisator: Wellant College Houten.

  Voor meer informatie en aanmelden, kijk op www.wellant.nl.

 • NOV
  14

  Bestelauto Expo 2018

  14 november 2018 Houten

  De tweede editie van de nationale bestelautovakbeurs: de nationale vakbeurs voor de bestelautobranche. Het event bundelt alle producten en informatie over bestelauto’s voor ZZP’ers, MKB’ers, fleetowners en automotive managers. Organisator is EXPOMotion.


  Datum: 13 en 14 november 2018
  Locatie: Expo Houten

  Voor meer info, kijk op www.expomotion.nl.

 • NOV
  14

  Workshop ‘Van omzet naar geld’

  14 november 2018 Noordwijkerhout

  In deze workshop wordt ingegaan op de cijfers (benchmark) wat er zo gemiddeld behaald wordt qua omzet, winst en gefactureerde uren en wat nodig is voor een rendabel bedrijf. En natuurlijk hoe je deze resultaten kunt behalen en welke aanpak in praktische zin nodig is. Organisator: TuinKeur. Deelname is gratis en open voor iedere hovenier.

  Wanneer: woensdag 14 november, van 19.00 - 22.00 uur
  Waar: Chris Meeuwenoord in Noordwijkerhout

  Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.tuinkeur.nl.

 • NOV
  14

  Basisveiligheid VCA

  14 november 2018 Houten

  Een eendaagse training over de verplichte veiligheidseisen en voorschriften tijdens risicovolle werkzaamheden. Deze groen/grijs gerichte VCA-training sluit aan op de eisen van SSVV. Na de training kun je meedoen aan het examen VCA. Organisator: Wellant College Houten.

  Voor meer informatie, kijk op www.wellant.nl.

 • NOV
  14

  Veiligheid voor operationeel leidinggevenden (VOL-VCA)

  14 november 2018 Houten

  Een eendaagse training over de verplichte veiligheidseisen en voorschriften tijdens risicovolle werkzaamheden. Speciaal bedoeld voor als je leiding geeft en het diploma ‘Veiligheid voor operationeel leidinggevenden (VOL)’ moet behalen. Organisator: Wellant College Houten.

  Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.wellant.nl.

 • NOV
  15

  Juridische aspecten van bomen in de openbare ruimte

  15 november 2018 Oosterbeek

  Deze cursus is specifiek voor personen die werkzaam zijn voor publiekrechtelijke of private eigenaren van bomen in de openbare ruimte zoals gemeenten, provincies, waterschappen. Aan bod komen onder andere ’Schade door de boom en de boomveiligheidscontrole’, en ’De omgevingsvergunning, met als subonderwerpen: kap, bouw en handhaving’. Organisator is het Cursus Centrum Cambium.

  Duur: 1 dag
  Datum: 15 november 2018
  Kosten: € 450 exclusief btw
  Docent: mr. Jilles van Zinderen, MANZ legal

  Voor meer informatie en inschrijven, klik hier.

 • NOV
  15

  Future Green City Collegetour: klimaatadaptatie

  15 november 2018 Deventer

  Themadag in het kader van de Future Green City Collegetour, die in totaal zeven hogescholen aandoet. Met Collegetour-interview, workshops en ontwerpatelier. Bestemd voor professionals én studenten. Spreker is Stefan Kuks, voorzitter Deltaplan Ruimtelijke Adaptatie. Organisators: Stadswerk en VHG


  Locatie: Hogeschool Saxion, Deventer

  Voor meer informatie en opgave, kijk op www.stadswerk.nl.

 • NOV
  15

  Workshop ’Van winst naar geld’

  15 november 2018 Rotterdam

  In deze workshop wordt ingegaan op de cijfers (benchmark) wat er zo gemiddeld behaald wordt qua omzet, winst en gefactureerde uren en wat nodig is voor een rendabel bedrijf. En natuurlijk hoe je deze resultaten kunt behalen en welke aanpak in praktische zin nodig is. Organisator: TuinKeur. Deelname is gratis en open voor iedere hovenier.

  Wanneer: donderdag 15 november, van 19.00 - 22.00 uur
  Waar: Hoveniersbedrijf Tim Kok, stadsdeel Hoogvliet in Rotterdam

  Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.tuinkeur.nl.

 • NOV
  16

  Module Coniferen en bamboes deel 2

  16 november 2018 Hazerswoude-Dorp

  Losse module binnen de cursus Plantenkennis van de OntwerpAcademie.

   

  Voor meer informatie en aanmelden, kijk op www.ontwerpacademie.nl.

   

 • NOV
  17

  Module Coniferen en bamboes deel 2

  17 november 2018 Hazerswoude-Dorp

  Losse module binnen de cursus Plantenkennis van de OntwerpAcademie.

   

  Voor meer informatie en aanmelden, kijk op www.ontwerpacademie.nl.

   

 • NOV
  19

  workshop ’Van omzet naar winst’

  19 november 2018 Amersfoort

  In deze workshop wordt ingegaan op de cijfers (benchmark) wat er zo gemiddeld behaald wordt qua omzet, winst en gefactureerde uren en wat nodig is voor een rendabel bedrijf. En natuurlijk hoe je deze resultaten kunt behalen en welke aanpak in praktische zin nodig is. Organisator: TuinKeur. Deelname is gratis en open voor iedere hovenier.

  Wanneer: maandag 19 november, van 19.00 - 22.00 uur
  Waar: D'Ouwe Steen in Amersfoort

  Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.tuinkeur.nl.

 • NOV
  20

  Cursus Boom Anatomie en Fysiologie

  20 november 2018 Oosterbeek

  Deze cursus geeft u een basis om de boom en zijn functioneren in het veld beter te doorgronden. Organisator is het Cursuscentrum Cambium.

  Datum: 20 november 2018
  Kosten: € 395 exclusief btw.
  Docent: Erik Platje, Danphe

  Voor meer informatie en inschrijven, klik hier.

 • NOV
  20

  Boombescherming in Omgevingswet

  20 november 2018 Driebergen

  Deze eendaagse cursus geeft praktische richtlijnen voor kap en behoud van bomen in de Omgevingswet die er aan komt. Het bestemmingsplan en de kap- of bomenverordening verdwijnen. Er komt één omgevingsplan. Ook (delen van) de nieuwe Wet natuurbescherming komen in dit omgevingsplan. Er zijn daarom nieuwe standaards voor de bescherming van bomen nodig. Cursus is relevant voor boomspecialisten, regisseurs openbare ruimte, boombeheerders, beleidsadviseurs en omgevingsdienstconsulenten. Organisators: B.M. Visser en partners en Ekootree.

  Datum: dinsdag 20 november, van 10.00 - 16.00 uur
  Plaats: Driebergen
  Kosten: € 445 ex btw

  Voor meer informatie en opgeven, kijk op www.ekotree.nl.

 • NOV
  21

  Basiscursus Aandacht voor Groen

  21 november 2018 Goudriaan (Z-H)

  Hoe presenteert u uw plannen doelgericht aan B&W? Hoe informeert u bewoners over werkzaamheden? Hoe beantwoordt u klachten? Hoe gaat u om met de pers? Hoe maakt u slim gebruik van social media? In één dag worden al deze vragen en nog veel meer praktijksituaties behandeld.


  U krijgt naast een overzicht van de huidige communicatiemogelijkheden ook tips en trucs om effectief te kunnen communiceren vanuit uw specifieke positie als pleitbezorger voor groen in woon- en werkomgevingen. Er wordt geoefend met presentatiemiddelen en met cases uit de praktijk, maar ook met uw specifieke problematiek.

  Lesmateriaal: Een studiemap en complete syllabus met lesstof. Duur: 1 dag. Organisator: Cursus Centrum Cambium. Kosten: e 525,- p.p. exclusief btw. Docent: Rijkus Krabbendam Communicatiestrateeg KCAP

  Datum: 21 november 2018

  Voor meer info en aanmelden, kijk op www. cursuscentrumcambium.nl.

 • NOV
  22

  Nationaal Congres Beheer Openbare Ruimte 2018

  22 november 2018 Almere

  De jaarlijkse kennis- en ontmoetingsplek voor beheerders en adviseurs van de openbare ruimte. Organisator CROW is dit jaar te gast bij de gemeente Almere in de Kunstlinie Almere Flevoland.

  Gastgemeente Almere en alle andere steden in Nederland krijgen te maken met grote vraagstukken zoals onder andere de energietransitie, klimaatadaptatie, grondstoffenschaarste en gezondheidsvraagstukken. Daar gaat CROW dit jaar met u over in gesprek.

  Vroegboekkorting bij inschrijving voor 31 augustus 2018:  € 395 in plaats van € 450.

  Wanneer: donderdag 22 november 2018
  Waar: gemeente Almere in de Kunstlinie Almere Flevoland

  Voor meer info en aanmelding, kijk op www.crow.nl.

 • NOV
  22

  Implementatie natuurwetgeving in gemeentelijk beleid

  22 november 2018 Oosterbeek

  Deze ééndaagse cursus van Cursus Centrum Cambium geeft u handvatten hoe de huidige/voormalige Flora- en faunawet praktisch geborgd kan worden in gemeentelijk beleid en werkprocessen. De cursus zoomt in op de Flora- en faunawet maar vooral ook hoe deze met de overige wetgeving zijn plek krijgt (of heeft gekregen) in de nieuwe Wet Natuurbescherming en wat dat betekent voor de taken van de gemeente.


  Vragen waarop u een antwoord krijgt tijdens de cursus zijn onder andere: • Hoe is de geldende natuurwetgeving te vertalen in gemeentelijk beleid? • Welke keuzes kan en/of moet een gemeente nog maken ten aanzien van de uitwerking van de geldende natuurwetgeving? • Welke verantwoordelijkheden en verplichtingen heeft de gemeente ten aanzien van de natuurwetgeving? • Hoe kan de geldende natuurwetgeving praktisch geborgd worden in de werkprocessen?

  Daarnaast is tijdens de cursus voldoende ruimte voor het behandelen van uw eigen inbreng en bespreken van eigen praktijkcasussen. Aan de hand hiervan kunt u uw eigen leerdoelen verwezenlijken. Lesmateriaal: Een studiemap. Duur: 1 dag. Kosten: € 395 p.p. exclusief btw. Docent: Huib Aalders, gemeente Duiven.

  Voor meer info en aanmelden, kijk op www. cursuscentrumcambium.nl.

 • NOV
  22

  Ontwerpkunde, de basis

  22 november 2018 - 21 december 2018 Apeldoorn

  Bij de nieuwe cursus ‘Ontwerpkunde, de basis’ werken cursisten een project uit, parallel lopend aan de stof van de cursusdagen. In ateliervorm wordt daar gezamenlijk aan gewerkt en een van de schetsontwerpen wordt omgezet in een professionele opdracht. De cursus beslaat 5 dagen, telkens een dag per week. Organisator: het ontwerp instituut.

  Start: donderdag 22 november 2018
  Locatie: ACEC gebouw te Apeldoorn.

  Meer informatie en studiegids zijn op te vragen via info@ontwerpinstituut.nl.

 • NOV
  22

  Workshop ’Van omzet naar winst’

  22 november 2018 Helmond

  In deze workshop wordt ingegaan op de cijfers (benchmark) wat er zo gemiddeld behaald wordt qua omzet, winst en gefactureerde uren en wat nodig is voor een rendabel bedrijf. En natuurlijk hoe je deze resultaten kunt behalen en welke aanpak in praktische zin nodig is. Organisator: TuinKeur. Deelname is gratis en open voor iedere hovenier.

  Wanneer: donderdag 22 november, van 19.00 - 22.00 uur
  Waar: Den Ouden Groep in Helmond

  Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.tuinkeur.nl.

 • NOV
  26

  Workshop ’Van omzet naar winst’

  26 november 2018 Boxmeer

  In deze workshop wordt ingegaan op de cijfers (benchmark) wat er zo gemiddeld behaald wordt qua omzet, winst en gefactureerde uren en wat nodig is voor een rendabel bedrijf. En natuurlijk hoe je deze resultaten kunt behalen en welke aanpak in praktische zin nodig is. Organisator: TuinKeur. Deelname is gratis en open voor iedere hovenier.

  Wanneer: maandag 26 november, van 19.00 - 22.00 uur
  Waar: Tuin en Bestrating Boxmeer in Boxmeer

  Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.tuinkeur.nl.

 • NOV
  27

  Plantenkennis basis

  27 november 2018 - 18 juni 2019 Houten

  Een training voor als je nog geen of weinig kennis hebt van siergewassen. In de Plantenkennis Basis leer je gangbare, kruidachtige en houtige siergewassen herkennen. We besteden veel aandacht aan de uiterlijke verschijningsvorm van de planten. Je kunt in het voorjaar of in het najaar beginnen aan deze training. In totaal 12 avonden. Organisator: Wellant College Houten.

  Voor meer informatie en aanmelden, kijk op www.wellant.nl.

 • NOV
  27

  Plantenkennis Gevorderden

  27 november 2018 - 18 juni 2019 Houten

  Een training voor als je je kennis van siergewassen wilt opfrissen of uitbreiden. De Plantenkennis Gevorderden gaat over herkennen én toepassen. Alle gangbare, kruidachtige siergewassen komen aan de orde. De training heeft een instapmoment in het voorjaar en het najaar. In totaal 12 avonden. Organisator: Wellant College Houten.

  Voor meer informatie en aanmelden, kijk op www.wellant.nl.

 • NOV
  28

  Aandacht voor groen. Vervolgcursus.

  28 november 2018 Goudriaan

  Hoe krijgt u nóg meer aandacht voor groen? Hoe maakt u een strategisch groenplan en presenteert u dit? Hoe ontwikkelt u nieuwe groenideeën? In deze verdiepingscursus krijgt u antwoorden op deze vragen en nog veel meer. We gaan de diepte in om permanent meer aandacht te vragen én te krijgen voor groen bij beleidsmakers, bewoners en pers. We gaan met elkaar daadwerkelijk nieuwe ideeën bedenken d.m.v. een beproefde methode die u ook in uw werksituatie kunt toepassen.

  Lesmateriaal: Een studiemap en complete syllabus met lesstof Duur: 1 dag Kosten: € 475 p.p.*) exclusief btw. Docent: Rijkus Krabbendam, Communicatiestrateeg KCAP * Deze prijs is inclusief korting voor de cursisten die de basiscursus Aandacht voor Groen hebben gevolgd.

  Voor meer info en aanmelden, kijk op www. cursuscentrumcambium.nl.

 • NOV
  28

  Cursus Boombescherming in Omgevingswet

  28 november 2018 Driebergen

  Deze eendaagse cursus geeft praktische richtlijnen voor kap en behoud van bomen in de Omgevingswet die er aan komt. Het bestemmingsplan en de kap- of bomenverordening verdwijnen. Er komt één omgevingsplan. Ook (delen van) de nieuwe Wet natuurbescherming komen in dit omgevingsplan. Er zijn daarom nieuwe standaards voor de bescherming van bomen nodig. Cursus is relevant voor boomspecialisten, regisseurs openbare ruimte, boombeheerders, beleidsadviseurs en omgevingsdienstconsulenten. Organisators: B.M. Visser en partners en Ekootree.

  Datum: woensdag 28 november, van 10.00 - 16.00 uur
  Plaats: Driebergen
  Kosten: € 445 ex btw

  Voor meer informatie en opgeven, kijk op www.ekotree.nl.

 • NOV
  29

  Meer natuur tegen lagere kosten

  29 november 2018 Heelsum

  Cursus Centrum Cambium biedt in samenwerking met het Ruyteninstituut de cursus ‘Meer natuur tegen lagere kosten’ aan. De cursist leert op welke wijze hij bewust en kostenbewust hogere biodiversiteit en natuurbeleving kan ontwikkelen in bestaande situaties en bij nieuwe plannen.


  Deze cursus is mogelijk op diverse data en locaties. (naar eigen wens in te plannen) Lesmateriaal: Een studiemap. Duur: 1-3 dagen. Kosten: vanaf € 450 p.p. exclusief btw. Docent: Dr. ing Frits Ruyten, directeur Ruyteninstituut.

  Voor meer info en aanmelden, kijk op www. cursuscentrumcambium.nl.

 • NOV
  29

  Themadag Biodiversiteit

  29 november 2018 Houten

  De themadag Biodiversiteit bestaat uit interactieve lezingen waardoor je in korte tijd veel praktische kennis opdoet. Leer bijvoorbeeld meer over bijvriendelijk beheer van lector Arie Koster. Of ontdek alles over de opbouw van de voedselketen tijdens de lezing van Eddy Schabbink. Organisator: Wellant College Houten in samenwerking met IPC Groene Ruimte.

  Datum: donderdag 29 november 2018
  Locatie: ‘De Groene Hotspot’ en het Tuinencomplex van Wellant te Houten
  Kosten: € 75 excl. btw

  Voor meer informatie en opgave, kijk op www.wellant.nl.

 • DEC
  3

  Workshop ‘Van omzet naar geld’

  3 december 2018 Beesd

  In deze workshop wordt ingegaan op de cijfers (benchmark) wat er zo gemiddeld behaald wordt qua omzet, winst en gefactureerde uren en wat nodig is voor een rendabel bedrijf. En natuurlijk hoe je deze resultaten kunt behalen en welke aanpak in praktische zin nodig is. Organisator: TuinKeur. Deelname is gratis en open voor iedere hovenier.

  Wanneer: maandag 3 december, van 19.00 - 22.00 uur
  Waar: Thijs Magielse Tuinen in Beesd

  Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.tuinkeur.nl.

 • DEC
  4

  Controleur Handboek Bomen

  4 december 2018 Oosterbeek

  Het Norminstituut Bomen heeft een nieuw instrument ontwikkeld: de Resultaatsmeter. Hiermee wordt getoetst of de kwaliteitseisen die in het Handboek Bomen worden voorgeschreven goed worden toegepast in de praktijk. In deze tweedaagse cursus leert u alles over de resultaatsmeter en de achtergronden. U leert zelfstandig projecten aanmaken, metingen uitvoeren en metingen controleren. Na de cursus volgt het landelijk examen. Organisator: Cursus Centrum Cambium.

  Voor meer info, kijk op www.cursuscentrumcambium.nl.

 • DEC
  6

  Workshop ‘Van omzet naar geld’

  6 december 2018 Echt

  In deze workshop wordt ingegaan op de cijfers (benchmark) wat er zo gemiddeld behaald wordt qua omzet, winst en gefactureerde uren en wat nodig is voor een rendabel bedrijf. En natuurlijk hoe je deze resultaten kunt behalen en welke aanpak in praktische zin nodig is. Organisator: TuinKeur. Deelname is gratis en open voor iedere hovenier.

  Wanneer: donderdag 6 december, van 19.00 - 22.00 uur
  Waar: Oprey in Echt

  Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.tuinkeur.nl.

 • DEC
  10

  Workshop ‘Van omzet naar geld’

  10 december 2018 Raalte

  In deze workshop wordt ingegaan op de cijfers (benchmark) wat er zo gemiddeld behaald wordt qua omzet, winst en gefactureerde uren en wat nodig is voor een rendabel bedrijf. En natuurlijk hoe je deze resultaten kunt behalen en welke aanpak in praktische zin nodig is. Organisator: TuinKeur. Deelname is gratis en open voor iedere hovenier.

  Wanneer: maandag 10 december, van 19.00 - 22.00 uur
  Waar: Olaf Nijenkamp in Raalte

  Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.tuinkeur.nl.

 • DEC
  11

  Controleur Handboek Bomen

  11 december 2018 Oosterbeek

  Het Norminstituut Bomen heeft een nieuw instrument ontwikkeld: de Resultaatsmeter. Hiermee wordt getoetst of de kwaliteitseisen die in het Handboek Bomen worden voorgeschreven goed worden toegepast in de praktijk. In deze tweedaagse cursus leert u alles over de resultaatsmeter en de achtergronden. U leert zelfstandig projecten aanmaken, metingen uitvoeren en metingen controleren. Na de cursus volgt het landelijk examen. Organisator: Cursus Centrum Cambium.

  Voor meer info, kijk op www.cursuscentrumcambium.nl.

 • DEC
  11

  Future Green City Collegetour: groen & gezondheid

  11 december 2018 Amsterdam

  Themadag in het kader van de Future Green City Collegetour, die in totaal zeven hogescholen aandoet. Met Collegetour-interview, workshops en ontwerpatelier. Bestemd voor professionals én studenten. Spreker is Nico Wissing van NL Greenlabel. Organisators: Stadswerk en VHG


  Locatie: HvA/Aeres Hogeschool Amsterdam

  Voor meer informatie en opgave, kijk op www.stadswerk.nl.

 • DEC
  14

  Module Winterkenmerken

  14 december 2018 Hazerswoude-Dorp

  Losse module binnen de cursus Plantenkennis van de OntwerpAcademie.

   

  Voor meer informatie en aanmelden, kijk op www.ontwerpacademie.nl.

   

 • DEC
  15

  Module Winterkenmerken

  15 december 2018 Hazerswoude-Dorp

  Losse module binnen de cursus Plantenkennis van de OntwerpAcademie.

   

  Voor meer informatie en aanmelden, kijk op www.ontwerpacademie.nl.

   

 • JAN
  4

  Ontwerpkunde, de verdieping

  4 januari 2019 - 1 februari 2019 Apeldoorn

  Deze professionele opleiding duurt vijf dagen en behandelt de creatieve en artistieke aspecten van het ontwerpwerk, die plaatsvinden na de opbouw van de schets. Cursisten werken aan een opdracht. Deze opleiding kan los van de basiscursus gevolgd worden. Organisator: het ontwerp instituut.

  Start: vrijdag 4 januari 2019
  Locatie: ACEC gebouw te Apeldoorn.

  Meer informatie en studiegids zijn op te vragen via info@ontwerpinstituut.nl.

 • JAN
  17

  Future Green City Collegetour: leisure versus leefbaarheid

  17 januari 2019 Rotterdam

  Themadag in het kader van de Future Green City Collegetour, die in totaal zeven hogescholen aandoet. Met Collegetour-interview, workshops en ontwerpatelier. Bestemd voor professionals én studenten. Spreker is Milan Meyberg, revolution magager DGLT-festival. Organisators: Stadswerk en VHG


  Locatie: Hogeschool Rotterdam (Infratech Ahoy)

  Voor meer informatie en opgave, kijk op www.stadswerk.nl.

 • FEB
  7

  Vakbeurs Openbare Ruimte / Vakbeurs Klimaat

  7 februari 2019 Brussel (België)

  Op 7 februari vindt in België de Vakbeurs Openbare Ruimte plaats, voor iedereen die geïnteresseerd is in openbare ruimte. Bezoekers kunnen op één dag netwerken, kennis opdoen en delen, nieuwigheden ervaren en zich laten inspireren. Op de beursvloer staan 160 toonaangevende bedrijven uit België. Ook is er een gratis lezingenprogramma, om de kennis bij te spijkeren.


  Vakbeurs Klimaat
  Op dezelfde dag wordt ook de Vakbeurs Klimaat georganiseerd. Dit platform vormt een goede gelegenheid voor professionals om hun kennis en inspiratie te delen op het gebied van de water- en klimaatbestendige stad.

  Datum: Donderdag 7 februari, 09.45 - 17.00 uur
  Locatie: Vakbeurs Openbare Ruimte / Vakbeurs Klimaat
  Brussels Expo | Paleis 1 |Belgiëplein 1, BE - 1020 Brussel

  Voor meer info en gratis voorregistratie, kijk op www.openbareruimte.be.

   

 • FEB
  7

  Workshop ‘Van omzet naar geld’

  7 februari 2019 Utrecht

  In deze workshop wordt ingegaan op de cijfers (benchmark) wat er zo gemiddeld behaald wordt qua omzet, winst en gefactureerde uren en wat nodig is voor een rendabel bedrijf. En natuurlijk hoe je deze resultaten kunt behalen en welke aanpak in praktische zin nodig is. Organisator: TuinKeur. Deelname is gratis en open voor iedere hovenier.

  Wanneer: donderdag 7 februari, van 19.00 - 22.00 uur
  Waar: Oprey in Utrecht

  Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.tuinkeur.nl.

 • FEB
  24

  Sneeuwklokjeszondag

  24 februari 2019 Stadskanaal, Oostwold, Winschoten

  De twaalfde Oost-Groninger bloembollenroute. Vier tuinen in Winschoten, Oostwold en Stadskanaal tonen duizenden bloembollen. Tijdens meerdere open dagen kunnen tuinliefhebbers zonder een afspraak te maken genieten van deze vroege voorjaarstuinen. De vier tuinen zijn totaal verschillend wat betreft aanleg en sfeer, ook dat maakt in deze tijd van het jaar een bezoek aan de tuinen de moeite waard. Van 11.00 - 17.00 uur.


  De tuinen zijn:
  ‘The Stonefarm’, Anna en Tinus Scheltens, Zijdstukkerweg 7, 9501 LB Stadskanaal, tel. 0599-612203, e-mail: stonefarm7@gmail.com, www.stonefarm.nl.
  20.000 m². Opvallend zijn de enorme zwerfkeien in de landschappelijke tuin. Een grote appelhof (1400 m²) met een tapijt van sneeuwklokjes en krokussen. Verder door de hele tuin massa’s stinzeplanten en voorjaarsbollen. De bermen langs de weg zijn ook royaal beplant.
  Entree: vrije gift.

  ‘City Channel Garden’, Lida Lourens, H.J. Kniggestraat 101, 9501 NJ Stadskanaal, tel. 0599-613089, e-mail: lourens.be@gmail.com.
  2.500 m². Tuin met in het vroege voorjaar bloeiende Camelia’s, sneeuwklokjes in alle soorten en maten, gevolgd door botanische krokussen. Verrassende combinaties van exclusieve bollen zoals Scilla, Fritularia, Muscari en Puschkinia, in maart/april versterkt door narcissen en tulpen en door de hele tuin verspreid staan de vroeg bloeiende primula’s.
  Entree: € 3.- (incl. koffie).

  ‘Tuinfleur’, Rika en Pieter van Delden, Nieuweweg 34, 9682 RM Oostwold, tel. 0597-551383,
  e-mail: tuinfleur@planet.nl. www.tuinfleur.nl
  6.000 m². Diepe smalle tuin (350 m.) verdeeld in 10 tuinkamers, grenzend aan het Oldambtmeer. Zeer gevarieerd beplant. Duizenden sneeuwklokjes (150 verschillende cultivars), daarna Scilla, Muscari, Chionodoxa, Allium, Leucojum en narcissen en tulpen, gecombineerd met Helleborussoorten. Entree: € 3.- (incl. koffie).

  ‘Wubsbos’, Jannie Bos, St.Vitusholt 86, 9673 AK Winschoten, tel. 0597-420896,
  e-mail: info@wubsbos.nl. www.wubsbos.nl.
  1.700 m². Bostuin met een hoogteverschil van plm. 5 m. in het Maintebos in bijna hartje Winschoten. In het vroege voorjaar overal sneeuwklokjes en iets later stinzeplanten, verwilderingsbollen en veel narcissen, verspreid door de tuin. Entree: vrije gift.

 • FEB
  28

  Workshop ‘Van omzet naar geld’

  28 februari 2019 Kampen

  In deze workshop wordt ingegaan op de cijfers (benchmark) wat er zo gemiddeld behaald wordt qua omzet, winst en gefactureerde uren en wat nodig is voor een rendabel bedrijf. En natuurlijk hoe je deze resultaten kunt behalen en welke aanpak in praktische zin nodig is. Organisator: TuinKeur. Deelname is gratis en open voor iedere hovenier.

  Wanneer: donderdag 28 februari, van 19.00 - 22.00 uur
  Waar: Ecolan in Kampen

  Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.tuinkeur.nl.

 • MRT
  3

  Sneeuwklokjeszondag

  3 maart 2019 Stadskanaal, Oostwold, Winschoten

  De twaalfde Oost-Groninger bloembollenroute. Vier tuinen in Winschoten, Oostwold en Stadskanaal tonen duizenden bloembollen. Tijdens meerdere open dagen kunnen tuinliefhebbers zonder een afspraak te maken genieten van deze vroege voorjaarstuinen. De vier tuinen zijn totaal verschillend wat betreft aanleg en sfeer, ook dat maakt in deze tijd van het jaar een bezoek aan de tuinen de moeite waard. Van 11.00 - 17.00 uur.


  De tuinen zijn:
  ‘The Stonefarm’, Anna en Tinus Scheltens, Zijdstukkerweg 7, 9501 LB Stadskanaal, tel. 0599-612203, e-mail: stonefarm7@gmail.com, www.stonefarm.nl.
  20.000 m². Opvallend zijn de enorme zwerfkeien in de landschappelijke tuin. Een grote appelhof (1400 m²) met een tapijt van sneeuwklokjes en krokussen. Verder door de hele tuin massa’s stinzeplanten en voorjaarsbollen. De bermen langs de weg zijn ook royaal beplant.
  Entree: vrije gift.

  ‘City Channel Garden’, Lida Lourens, H.J. Kniggestraat 101, 9501 NJ Stadskanaal, tel. 0599-613089, e-mail: lourens.be@gmail.com.
  2.500 m². Tuin met in het vroege voorjaar bloeiende Camelia’s, sneeuwklokjes in alle soorten en maten, gevolgd door botanische krokussen. Verrassende combinaties van exclusieve bollen zoals Scilla, Fritularia, Muscari en Puschkinia, in maart/april versterkt door narcissen en tulpen en door de hele tuin verspreid staan de vroeg bloeiende primula’s.
  Entree: € 3.- (incl. koffie).

  ‘Tuinfleur’, Rika en Pieter van Delden, Nieuweweg 34, 9682 RM Oostwold, tel. 0597-551383,
  e-mail: tuinfleur@planet.nl. www.tuinfleur.nl
  6.000 m². Diepe smalle tuin (350 m.) verdeeld in 10 tuinkamers, grenzend aan het Oldambtmeer. Zeer gevarieerd beplant. Duizenden sneeuwklokjes (150 verschillende cultivars), daarna Scilla, Muscari, Chionodoxa, Allium, Leucojum en narcissen en tulpen, gecombineerd met Helleborussoorten. Entree: € 3.- (incl. koffie).

  ‘Wubsbos’, Jannie Bos, St.Vitusholt 86, 9673 AK Winschoten, tel. 0597-420896,
  e-mail: info@wubsbos.nl. www.wubsbos.nl.
  1.700 m². Bostuin met een hoogteverschil van plm. 5 m. in het Maintebos in bijna hartje Winschoten. In het vroege voorjaar overal sneeuwklokjes en iets later stinzeplanten, verwilderingsbollen en veel narcissen, verspreid door de tuin. Entree: vrije gift.

 • MRT
  5

  Sneeuwklokjesarrangement

  5 maart 2019 Stadskanaal, Oostwold, Winschoten

  Het sneeuwklokjesarrangement voert de bezoeker langs vier tuinen. Dit is een exclusief pakket voor de echte liefhebber. Een bezoek van tuin naar tuin, onder leiding van een tuineigenaar. Met uitleg en overal iets lekkers, inclusief lunch. Aanmelding en informatie bij de tuineigenaren.


  Programma (bij benadering en onder voorbehoud):
  09:30 uur: ontvangst bij The Stonefarm in Stadskanaal, Tinus en Anna serveren
  koffie en sneeuwklokjesgebak, tot 11:00 uur.
  11:15 uur – 12:15 uur: City Channel Garden, ook in Stadskanaal, Lida heeft ook iets
  lekkers voor u.
  12:45 – 14:45 uur: Tuinfleur in Oostwold, sneeuwklokjeslunch bij Pieter en
  Rika.
  15:00 – plm. 16:00 uur: Wubsbos in Winschoten. In Winschoten wordt afscheid genomen van de sneeuwklokjes. Iedere deelnemer ontvangt een sneeuwklokje.

  Er kunnen maximaal 35 mensen mee en de kosten voor deze dag zijn €35 p.p. Opgave en informatie bij de tuineigenaren. Na aanmelding krijgt u een bevestiging per e-mail met vermelding van een banknummer, zodat u het verschuldigde bedrag kunt overmaken.

  The Stonefarm’, Anna en Tinus Scheltens, Zijdstukkerweg 7, 9501 LB Stadskanaal, tel. 0599-612203
  e-mail: stonefarm7@gmail.com, www.stonefarm.nl.

  ‘City Channel Garden’, Lida Lourens, H.J. Kniggestraat 101, 9501 NJ Stadskanaal, tel. 0599-613089
  e-mail: lourens.be@gmail.com

  ‘Tuinfleur’, Rika en Pieter van Delden, Nieuweweg 34, 9682 RM Oostwold, tel. 0597-551383
  e-mail: tuinfleur@planet.nl, www.tuinfleur.nl

  ‘Wubsbos’, Jannie Bos, St.Vitusholt 86, 9673 AK Winschoten, tel. 0597-420896
  e-mail: info@wubsbos.nl, www.wubsbos.nl

   

 • MRT
  15

  Workshop ‘Seizoenenborder’

  15 maart 2019 Utrecht

  Tijdens de workshop ’Seizoenenborder’ zie je borders die meerdere tuinseizoenen mooi zijn: van het vroege voorjaar tot ver in de herfst. Na de lunch maak je zelf stap-voor-stap een beplantingsplan voor een border of plantvak in de tuin. Ook om een bestaande border op te frissen. Organisator: Modeste Herwig.

  Datum: vrijdag 15 maart, van 10-16 uur
  Locatie: de Botanische Tuinen Utrecht
  Kosten: € 105.

  Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.tuinworkshop.nl.

 • MRT
  17

  Krokuszondag

  17 maart 2019 Stadskanaal, Oostwold, Winschoten

  De twaalfde Oost-Groninger bloembollenroute. Vier tuinen in Winschoten, Oostwold en Stadskanaal tonen duizenden bloembollen. Tijdens meerdere open dagen kunnen tuinliefhebbers zonder een afspraak te maken genieten van deze vroege voorjaarstuinen. De vier tuinen zijn totaal verschillend wat betreft aanleg en sfeer, ook dat maakt in deze tijd van het jaar een bezoek aan de tuinen de moeite waard. Van 11.00 - 17.00 uur.


  De tuinen zijn:
  ‘The Stonefarm’, Anna en Tinus Scheltens, Zijdstukkerweg 7, 9501 LB Stadskanaal, tel. 0599-612203, e-mail: stonefarm7@gmail.com, www.stonefarm.nl.
  20.000 m². Opvallend zijn de enorme zwerfkeien in de landschappelijke tuin. Een grote appelhof (1400 m²) met een tapijt van sneeuwklokjes en krokussen. Verder door de hele tuin massa’s stinzeplanten en voorjaarsbollen. De bermen langs de weg zijn ook royaal beplant.
  Entree: vrije gift.

  ‘City Channel Garden’, Lida Lourens, H.J. Kniggestraat 101, 9501 NJ Stadskanaal, tel. 0599-613089, e-mail: lourens.be@gmail.com.
  2.500 m². Tuin met in het vroege voorjaar bloeiende Camelia’s, sneeuwklokjes in alle soorten en maten, gevolgd door botanische krokussen. Verrassende combinaties van exclusieve bollen zoals Scilla, Fritularia, Muscari en Puschkinia, in maart/april versterkt door narcissen en tulpen en door de hele tuin verspreid staan de vroeg bloeiende primula’s.
  Entree: € 3.- (incl. koffie).

  ‘Tuinfleur’, Rika en Pieter van Delden, Nieuweweg 34, 9682 RM Oostwold, tel. 0597-551383,
  e-mail: tuinfleur@planet.nl. www.tuinfleur.nl
  6.000 m². Diepe smalle tuin (350 m.) verdeeld in 10 tuinkamers, grenzend aan het Oldambtmeer. Zeer gevarieerd beplant. Duizenden sneeuwklokjes (150 verschillende cultivars), daarna Scilla, Muscari, Chionodoxa, Allium, Leucojum en narcissen en tulpen, gecombineerd met Helleborussoorten. Entree: € 3.- (incl. koffie).

  ‘Wubsbos’, Jannie Bos, St.Vitusholt 86, 9673 AK Winschoten, tel. 0597-420896,
  e-mail: info@wubsbos.nl. www.wubsbos.nl.
  1.700 m². Bostuin met een hoogteverschil van plm. 5 m. in het Maintebos in bijna hartje Winschoten. In het vroege voorjaar overal sneeuwklokjes en iets later stinzeplanten, verwilderingsbollen en veel narcissen, verspreid door de tuin. Entree: vrije gift.

 • MRT
  22

  Workshop ’Seizoenenborder’

  22 maart 2019 Utrecht

  Tijdens de workshop ’Seizoenenborder’ zie je borders die meerdere tuinseizoenen mooi zijn: van het vroege voorjaar tot ver in de herfst. Na de lunch maak je zelf stap-voor-stap een beplantingsplan voor een border of plantvak in de tuin. Ook om een bestaande border op te frissen. Organisator: Modeste Herwig.

  Datum: vrijdag 22 maart, van 10-16 uur
  Locatie: de Botanische Tuinen Utrecht
  Kosten: € 105.

  Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.tuinworkshop.nl.

 • APR
  5

  Workshop ’Seizoenenborder’

  5 april 2019 Utrecht

  Tijdens de workshop ’Seizoenenborder’ zie je borders die meerdere tuinseizoenen mooi zijn: van het vroege voorjaar tot ver in de herfst. Na de lunch maak je zelf stap-voor-stap een beplantingsplan voor een border of plantvak in de tuin. Ook om een bestaande border op te frissen. Organisator: Modeste Herwig.

  Datum: vrijdag 5 april, van 10-16 uur
  Locatie: de Botanische Tuinen Utrecht
  Kosten: € 105.

  Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.tuinworkshop.nl.

 • APR
  12

  Workshop ’Seizoenenborder’

  12 april 2019 Utrecht

  Tijdens de workshop ’Seizoenenborder’ zie je borders die meerdere tuinseizoenen mooi zijn: van het vroege voorjaar tot ver in de herfst. Na de lunch maak je zelf stap-voor-stap een beplantingsplan voor een border of plantvak in de tuin. Ook om een bestaande border op te frissen. Organisator: Modeste Herwig.

  Datum: vrijdag 12 april, van 10-16 uur
  Locatie: de Botanische Tuinen Utrecht
  Kosten: € 105.

  Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.tuinworkshop.nl.

 • APR
  14

  Oost-Groninger bloembollenroute 2019

  14 april 2019 Stadskanaal, Oostwold, Winschoten

  De twaalfde Oost-Groninger bloembollenroute. Vier tuinen in Winschoten, Oostwold en Stadskanaal tonen duizenden bloembollen. Tijdens meerdere open dagen kunnen tuinliefhebbers zonder een afspraak te maken genieten van deze vroege voorjaarstuinen. De vier tuinen zijn totaal verschillend wat betreft aanleg en sfeer, ook dat maakt in deze tijd van het jaar een bezoek aan de tuinen de moeite waard. Van 11.00 - 17.00 uur.


  De tuinen zijn:
  ‘The Stonefarm’, Anna en Tinus Scheltens, Zijdstukkerweg 7, 9501 LB Stadskanaal, tel. 0599-612203, e-mail: stonefarm7@gmail.com, www.stonefarm.nl.
  20.000 m². Opvallend zijn de enorme zwerfkeien in de landschappelijke tuin. Een grote appelhof (1400 m²) met een tapijt van sneeuwklokjes en krokussen. Verder door de hele tuin massa’s stinzeplanten en voorjaarsbollen. De bermen langs de weg zijn ook royaal beplant.
  Entree: vrije gift.

  ‘City Channel Garden’, Lida Lourens, H.J. Kniggestraat 101, 9501 NJ Stadskanaal, tel. 0599-613089, e-mail: lourens.be@gmail.com.
  2.500 m². Tuin met in het vroege voorjaar bloeiende Camelia’s, sneeuwklokjes in alle soorten en maten, gevolgd door botanische krokussen. Verrassende combinaties van exclusieve bollen zoals Scilla, Fritularia, Muscari en Puschkinia, in maart/april versterkt door narcissen en tulpen en door de hele tuin verspreid staan de vroeg bloeiende primula’s.
  Entree: € 3.- (incl. koffie).

  ‘Tuinfleur’, Rika en Pieter van Delden, Nieuweweg 34, 9682 RM Oostwold, tel. 0597-551383,
  e-mail: tuinfleur@planet.nl. www.tuinfleur.nl
  6.000 m². Diepe smalle tuin (350 m.) verdeeld in 10 tuinkamers, grenzend aan het Oldambtmeer. Zeer gevarieerd beplant. Duizenden sneeuwklokjes (150 verschillende cultivars), daarna Scilla, Muscari, Chionodoxa, Allium, Leucojum en narcissen en tulpen, gecombineerd met Helleborussoorten. Entree: € 3.- (incl. koffie).

  ‘Wubsbos’, Jannie Bos, St.Vitusholt 86, 9673 AK Winschoten, tel. 0597-420896,
  e-mail: info@wubsbos.nl. www.wubsbos.nl.
  1.700 m². Bostuin met een hoogteverschil van plm. 5 m. in het Maintebos in bijna hartje Winschoten. In het vroege voorjaar overal sneeuwklokjes en iets later stinzeplanten, verwilderingsbollen en veel narcissen, verspreid door de tuin. Entree: vrije gift.

 • APR
  17

  Basisveiligheid VCA

  17 april 2019 Houten

  Een eendaagse training over de verplichte veiligheidseisen en voorschriften tijdens risicovolle werkzaamheden. Deze groen/grijs gerichte VCA-training sluit aan op de eisen van SSVV. Na de training kun je meedoen aan het examen VCA. Organisator: Wellant College Houten.

  Voor meer informatie, kijk op www.wellant.nl.

 • APR
  17

  Veiligheid voor operationeel leidinggevenden VOL-VCA

  17 april 2019 Houten

  Een eendaagse training over de verplichte veiligheidseisen en voorschriften tijdens risicovolle werkzaamheden. Speciaal bedoeld voor als je leiding geeft en het diploma ‘Veiligheid voor operationeel leidinggevenden (VOL)’ moet behalen. Organisator: Wellant College Houten.

  Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.wellant.nl.

 • APR
  21

  Oost-Groninger bloembollenroute 2019

  21 april 2019 Stadskanaal, Oostwold, Winschoten

  De twaalfde Oost-Groninger bloembollenroute. Vier tuinen in Winschoten, Oostwold en Stadskanaal tonen duizenden bloembollen. Tijdens meerdere open dagen kunnen tuinliefhebbers zonder een afspraak te maken genieten van deze vroege voorjaarstuinen. De vier tuinen zijn totaal verschillend wat betreft aanleg en sfeer, ook dat maakt in deze tijd van het jaar een bezoek aan de tuinen de moeite waard. Van 11.00 - 17.00 uur.


  De tuinen zijn:
  ‘The Stonefarm’, Anna en Tinus Scheltens, Zijdstukkerweg 7, 9501 LB Stadskanaal, tel. 0599-612203, e-mail: stonefarm7@gmail.com, www.stonefarm.nl.
  20.000 m². Opvallend zijn de enorme zwerfkeien in de landschappelijke tuin. Een grote appelhof (1400 m²) met een tapijt van sneeuwklokjes en krokussen. Verder door de hele tuin massa’s stinzeplanten en voorjaarsbollen. De bermen langs de weg zijn ook royaal beplant.
  Entree: vrije gift.

  ‘City Channel Garden’, Lida Lourens, H.J. Kniggestraat 101, 9501 NJ Stadskanaal, tel. 0599-613089, e-mail: lourens.be@gmail.com.
  2.500 m². Tuin met in het vroege voorjaar bloeiende Camelia’s, sneeuwklokjes in alle soorten en maten, gevolgd door botanische krokussen. Verrassende combinaties van exclusieve bollen zoals Scilla, Fritularia, Muscari en Puschkinia, in maart/april versterkt door narcissen en tulpen en door de hele tuin verspreid staan de vroeg bloeiende primula’s.
  Entree: € 3.- (incl. koffie).

  ‘Tuinfleur’, Rika en Pieter van Delden, Nieuweweg 34, 9682 RM Oostwold, tel. 0597-551383,
  e-mail: tuinfleur@planet.nl. www.tuinfleur.nl
  6.000 m². Diepe smalle tuin (350 m.) verdeeld in 10 tuinkamers, grenzend aan het Oldambtmeer. Zeer gevarieerd beplant. Duizenden sneeuwklokjes (150 verschillende cultivars), daarna Scilla, Muscari, Chionodoxa, Allium, Leucojum en narcissen en tulpen, gecombineerd met Helleborussoorten. Entree: € 3.- (incl. koffie).

  ‘Wubsbos’, Jannie Bos, St.Vitusholt 86, 9673 AK Winschoten, tel. 0597-420896,
  e-mail: info@wubsbos.nl. www.wubsbos.nl.
  1.700 m². Bostuin met een hoogteverschil van plm. 5 m. in het Maintebos in bijna hartje Winschoten. In het vroege voorjaar overal sneeuwklokjes en iets later stinzeplanten, verwilderingsbollen en veel narcissen, verspreid door de tuin. Entree: vrije gift.

 • APR
  28

  Oost-Groninger bloembollenroute 2019

  28 april 2019 Stadskanaal, Oostwold, Winschoten

  De twaalfde Oost-Groninger bloembollenroute. Vier tuinen in Winschoten, Oostwold en Stadskanaal tonen duizenden bloembollen. Tijdens meerdere open dagen kunnen tuinliefhebbers zonder een afspraak te maken genieten van deze vroege voorjaarstuinen. De vier tuinen zijn totaal verschillend wat betreft aanleg en sfeer, ook dat maakt in deze tijd van het jaar een bezoek aan de tuinen de moeite waard. Van 11.00 - 17.00 uur.


  De tuinen zijn:
  ‘The Stonefarm’, Anna en Tinus Scheltens, Zijdstukkerweg 7, 9501 LB Stadskanaal, tel. 0599-612203, e-mail: stonefarm7@gmail.com, www.stonefarm.nl.
  20.000 m². Opvallend zijn de enorme zwerfkeien in de landschappelijke tuin. Een grote appelhof (1400 m²) met een tapijt van sneeuwklokjes en krokussen. Verder door de hele tuin massa’s stinzeplanten en voorjaarsbollen. De bermen langs de weg zijn ook royaal beplant.
  Entree: vrije gift.

  ‘City Channel Garden’, Lida Lourens, H.J. Kniggestraat 101, 9501 NJ Stadskanaal, tel. 0599-613089, e-mail: lourens.be@gmail.com.
  2.500 m². Tuin met in het vroege voorjaar bloeiende Camelia’s, sneeuwklokjes in alle soorten en maten, gevolgd door botanische krokussen. Verrassende combinaties van exclusieve bollen zoals Scilla, Fritularia, Muscari en Puschkinia, in maart/april versterkt door narcissen en tulpen en door de hele tuin verspreid staan de vroeg bloeiende primula’s.
  Entree: € 3.- (incl. koffie).

  ‘Tuinfleur’, Rika en Pieter van Delden, Nieuweweg 34, 9682 RM Oostwold, tel. 0597-551383,
  e-mail: tuinfleur@planet.nl. www.tuinfleur.nl
  6.000 m². Diepe smalle tuin (350 m.) verdeeld in 10 tuinkamers, grenzend aan het Oldambtmeer. Zeer gevarieerd beplant. Duizenden sneeuwklokjes (150 verschillende cultivars), daarna Scilla, Muscari, Chionodoxa, Allium, Leucojum en narcissen en tulpen, gecombineerd met Helleborussoorten. Entree: € 3.- (incl. koffie).

  ‘Wubsbos’, Jannie Bos, St.Vitusholt 86, 9673 AK Winschoten, tel. 0597-420896,
  e-mail: info@wubsbos.nl. www.wubsbos.nl.
  1.700 m². Bostuin met een hoogteverschil van plm. 5 m. in het Maintebos in bijna hartje Winschoten. In het vroege voorjaar overal sneeuwklokjes en iets later stinzeplanten, verwilderingsbollen en veel narcissen, verspreid door de tuin. Entree: vrije gift.

 • MEI
  10

  workshop ’Seizoenenborder’

  10 mei 2019 Utrecht

  Tijdens de workshop ’Seizoenenborder’ zie je borders die meerdere tuinseizoenen mooi zijn: van het vroege voorjaar tot ver in de herfst. Na de lunch maak je zelf stap-voor-stap een beplantingsplan voor een border of plantvak in de tuin. Ook om een bestaande border op te frissen. Organisator: Modeste Herwig.

  Datum: vrijdag 10 mei, van 10-16 uur
  Locatie: de Botanische Tuinen Utrecht
  Kosten: € 105.

  Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.tuinworkshop.nl.

 • MEI
  24

  workshop ’Seizoenenborder’

  24 mei 2019 Utrecht

  Tijdens de workshop ’Seizoenenborder’ zie je borders die meerdere tuinseizoenen mooi zijn: van het vroege voorjaar tot ver in de herfst. Na de lunch maak je zelf stap-voor-stap een beplantingsplan voor een border of plantvak in de tuin. Ook om een bestaande border op te frissen. Organisator: Modeste Herwig.

  Datum: vrijdag 24 mei, van 10-16 uur
  Locatie: de Botanische Tuinen Utrecht
  Kosten: € 105.

  Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.tuinworkshop.nl.

 • JUN
  1

  Workshop Tuinfotografie

  1 juni 2019 Utrecht

  Wil je prachtige foto’s maken van bloemen en tuinen? Volg dan de workshop ‘Tuinfotografie’. Vanuit haar jarenlange ervaring geeft Modeste Herwig tips & trucs om prachtige foto’s te maken van tuinen en bloemen.

  Datum: zaterdag 1 juni van 10.00 tot 16.30 uur
  Locatie: Botanische Tuinen Utrecht
  Kosten: € 115

  Voor meer info en inschrijven, kijk op www.tuinworkshop.nl.

 • JUN
  7

  Workshop De beste borderplanten

  7 juni 2019 Utrecht

  Wil je een mooie beplanting ontwerpen, maar ken je nog niet zoveel borderplanten? We kijken deze dag naar de beste planten voor een border of plantvak. Deze workshop is bedoeld om je plantenkennis te vergroten en goed te combineren met de workshop Seizoenenborder. Organisator: Modeste Herwig.

  Datum: vrijdag 7 juni, van 10-16 uur
  Locatie: de Botanische Tuinen Utrecht
  Kosten: € 95.

  Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.tuinworkshop.nl.

 • JUN
  21

  Fruit Snoeien

  21 juni 2019 Utrecht

  De animo voor fruit uit eigen tuin groeit: heerlijk om appels, peren, aardbeien, frambozen en nog veel meer uit je eigen tuin te plukken. Tijdens deze workshop leer je waarom en wanneer je fruitbomen en kleinfruit moet snoeien, zodat je een grote opbrengst kunt verwachten. Extra aandacht voor bijen in de tuin. Met Tinka Chabot en Wankja Ferguson. Organisator: Modeste Herwig

  Datum: vrijdag 21 juni 10.00 tot 15.00 uur
  Locatie: de Botanische Tuinen Utrecht
  Kosten: € 95

  Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.tuinworkshop.nl.

 • SEP
  6

  Workshop De beste borderplanten

  6 september 2019 Utrecht

  Wil je een mooie beplanting ontwerpen, maar ken je nog niet zoveel borderplanten? We kijken deze dag naar de beste planten voor een border of plantvak. Deze workshop is bedoeld om je plantenkennis te vergroten en goed te combineren met de workshop Seizoenenborder. Organisator: Modeste Herwig.

  Datum: vrijdag 7 juni, van 10-16 uur
  Locatie: de Botanische Tuinen Utrecht
  Kosten: € 95.

  Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.tuinworkshop.nl.

 • SEP
  7

  Fruit snoeien

  7 september 2019 Utrecht

  De animo voor fruit uit eigen tuin groeit: heerlijk om appels, peren, aardbeien, frambozen en nog veel meer uit je eigen tuin te plukken. Tijdens deze workshop leer je waarom en wanneer je fruitbomen en kleinfruit moet snoeien, zodat je een grote opbrengst kunt verwachten. Extra aandacht voor bijen in de tuin. Met Tinka Chabot en Wankja Ferguson. Organisator: Modeste Herwig

  Datum: zaterdag 7 september 10.00 tot 15.00 uur
  Locatie: de Botanische Tuinen Utrecht
  Kosten: € 95

  Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.tuinworkshop.nl.

 • SEP
  13

  workshop ’Seizoenenborder’

  13 september 2019 Utrecht

  Tijdens de workshop ’Seizoenenborder’ zie je borders die meerdere tuinseizoenen mooi zijn: van het vroege voorjaar tot ver in de herfst. Na de lunch maak je zelf stap-voor-stap een beplantingsplan voor een border of plantvak in de tuin. Ook om een bestaande border op te frissen. Organisator: Modeste Herwig.

  Datum: vrijdag 13 september, van 10-16 uur
  Locatie: de Botanische Tuinen Utrecht
  Kosten: € 105.

  Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.tuinworkshop.nl.

 • OKT
  11

  Workshop Tuinplantenkennis

  11 oktober 2019 - 18 oktober 2019 Utrecht

  Deze tweedaagse workshop is bedoeld voor tuinliefhebbers en tuinontwerpers die hun plantenkennis willen uitbreiden. Tuinplanten uit alle plantengroepen komen aan bod. Elke dag wordt voor levend materiaal gezorgd en ga je ook de tuin in, zodat je de tuinplanten in het echt bekijkt. Inclusief twee lezingen van hortulanus Gerard van Buiten. Organisator: Modeste Herwig.

  Data: vrijdag 11 en 18 oktober van 10.00 tot 16.00
  Locatie: Botanische Tuinen Utrecht. Inschrijven voor 1 dag is ook mogelijk.
  Kosten: € 105 per dag.

  Voor meer info en inschrijven, kijk op www.tuinworkshop.nl.