‘300.000 nieuwe woningen in groene omgeving bouwen’

  Er kunnen tot 2030 zo’n 300.000 nieuwe woningen worden gebouwd in de groene ruimte. Dat schrijft het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) in het rapport Ruimtelijk ordening en bouwlocaties. Met dit rapport gooit het EIB een flinke knuppel in het hoenderhok.

  Dat Nederland voor een grote bouwopgave staat is bekend. Meest gehoorde getal is dat tot 2030 één miljoen nieuwe woningen moeten worden gebouwd. Uitgangspunt is tot nu toe steeds dat dit, waar mogelijk, in binnenstedelijk gebied moet gebeuren. Volgens het EIB wordt hierdoor de druk op de toch al dichtbebouwde binnenstedelijke gebieden onevenredig groot. Dit leidt niet alleen extra verkeersdruk, maar ook tot verlies aan privacy en achteruitgang van lokale groenvoorzieningen.

  „Het huidige planaanbod is sterk geconcentreerd in binnenstedelijk gebied; vooral in de Randstad. Door zoekgebieden in groene ruimtes toe te voegen, ontstaan niet alleen meer woningen, maar wordt ook meer balans aangebracht tussen binnenstedelijk aanbod en aanbod in groene ruimtes.”

  Lees het hele artikel in Tuin en Landschap 12 die vrijdag verschijnt. Heb je een digitaal abonnement, klik dan hier om het meteen te lezen.

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties