300 bezoekers op Nationale Gazon Demodag

Ruim 300 hoveniers en gemeentelijk groenbeheerders bezochten afgelopen woensdag de vierde Nationale Gazon Demodag in Eemnes. De dag stond in het teken van praktijkoplossingen voor de aanleg en het onderhoud van gazons, overzichtelijk gepresenteerd op 8.000 m2 demoveld op het bedrijf van Gramefo Graszoden.

Een collectief van tien leveranciers uit de groensector toonde de laatste ontwikkelingen in tuin- en parkmachines, grassen, bemesting en bodemanalyse, gewasbescherming en beregeningstechniek.

Bezoekers toonden zich zeer enthousiast over de praktijkgerichte opzet van de dag, die zich heeft bewezen als leidend gazonevenement in Nederland. De organisatoren Limagrain/ Advanta, DCM en Kraakman Perfors zijn tevreden met het verloop van deze vierde editie van de Nationale Gazon Demodag.

Kennisbehoefte
“We constateren dat we duidelijk in een kennisbehoefte voorzien” , aldus René de Munnik van de organisatie. “Hoveniers en groenvoorzieners willen zoveel mogelijk op de hoogte blijven van de ontwikkelingen die elkaar steeds sneller opvolgen, terwijl het werk ondertussen gewoon doorgaat.”

„Op deze praktijkdag bieden we een gecombineerd programma met daarin alle elementaire zaken rond het gazon. Bezoekers kunnen zich in een dagdeel volledig laten bijspijkeren op dat vlak, en dat deden ze dan ook in grote getalen.”

Nationale Gazon Demodag is een initiatief van graszaadbedrijf Limagrain/Advanta, meststoffenleverancier DCM en John Deere-dealer Kraakman Perfors met medewerking van Eliet, Vredo, Bayer, Altic en Rain Tech.

Kijk voor een fotoimpressie op www.nationalegazondemodag.nl