Aalsmeerse bloemenmusea weer volledig open

  Tuinbouwmuseum de Historische Tuin en het Flower Art Museum in Aalsmeer zijn vanaf zaterdag 5 juni weer volledig open. Door de recente versoepelingen in het coronabeleid kunnen de musea zowel hun binnen- als buitenruimtes openstellen.

  Museum de Historische Tuin is al sinds 19 mei open, maar moest de binnenruimtes nog gesloten houden. Daar komt nu verandering in. De ruime tentoonstellingskas is door Hans Alderden en Paulien Pannekoek van een nieuwe presentatie voorzien, waarin het verhaal van de Aalsmeerse tuinbouw wordt verteld aan de hand van vele objecten en foto’s.

  Bloemen in de kunst

  In het Flower Art Museum staat het thema bloemen en natuur in de kunst centraal. De lopende tentoonstellingen zijn verlengd tot en met 27 juni. ‘Poetry in Wax’ is een solotentoonstelling van Suus Suiker. Zij combineert verschillende technieken, waaronder het werken met warme bijenwas, inkt, krijt en olieverf. ‘Bloemendroom’ is een tentoonstelling in samenwerking met Special Arts Nederland. Voor deze expositie zijn kunstenaars met een beperking uitgenodigd hun droom in bloemen tot uiting te brengen.

  Bron en foto’s: Flower Art Museum

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties