Aandacht voor verduurzaming in de Achterhoek

Stichting Steenbreek en het Gelders Genootschap bezoeken samen elf gemeenten in de Achterhoek om duurzaamheid en vergroening onder de aandacht te brengen. In twee maanden tijd bezoeken zij de gemeenten met een omgebouwde SRV-wagen, wat deel uitmaakt van ‘Tour door de Achterhoek’.

De elf gemeenten willen het bijzondere erfgoed uit de wederopbouwperiode van de Achterhoek onder de aandacht brengen. Dit doet men met lokale partijen die de thema’s duurzaamheid en vergroening belangrijk vinden.

Programma

Inwoners, ondernemers en bestuur kunnen op een laagdrempelige manier en op lokaal niveau in contact komen met duurzaamheid en vergroening. De gemeenten en lokale duurzaamheidspartijen bespreken samen hoe verduurzaming het beste onder de aandacht kan worden gebracht. Dit kan onder andere door voorbeelden te laten zien van hittebestendige planten en door te praten met inwoners over het belang van een groene wijk.

groene stad challenge
Stichting Steenbreek en Gelders Genootschap zetten zich in om het nut van een groene wijk onder de aandacht te brengen.

SRV-wagen

In de SRV-wagen bevindt zich een interactief minimuseum dat terug gaat in de tijd. Hierbij is te zien wat er gebeurde tijdens de wederopbouwperiode en welke uitdagingen hierbij hoorden. Daarnaast laat de SRV-wagen een toekomstbeeld zien van de Achterhoek. Er wordt getoond hoe de regio er in de toekomst uitziet als er niet aan verduurzaming wordt gedaan.

Ook is er een escape room in het donker. Door het oplossen van diverse spellen en puzzels gaat het licht in de ruimte weer aan. De bezoekers komen vervolgens uit de SRV-wagen, waarna ze mee kunnen doen met het programma van Steenbreek en het Gelders Genootschap.

Stichting Steenbreek en het Gelders Genootschap beginnen de ‘Tour door door de Achterhoek’ op zaterdag 11 september in de gemeente Aalten.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties