Aanhoudende vrees voor steeds strengere importeisen VK

  De gevolgen van Brexit laten zich nog altijd voelen. Onzekerheid is er onder kwekers en handelaren van boomkwekerijproducten dat fytosanitaire eisen toenemen of dat producten helemaal worden geweerd.

  Een paar weken geleden was er weer zo’n signaal dat die kant op wees: de eisen voor de export van eiken werden aan­gescherpt. Het betrof een kleine aanpassing, maar voldoende om sommige betrokkenen te doen schrikken.

  Volgens de NVWA mochten in een regio rondom Londen tot 2 maart nog wel grotere eiken worden geleverd. Bij een aantal bedrijven was dit bekend maar niet iedereen was hiervan op de hoogte.

  Beeld: Shutterstock

  ’Ik schrok even’

  Bij Van den Berk Boomkwekerijen zegt Hans van Rijsewijk: „We wisten het wel, maar hebben vanwege mogelijke risico’s bewust andere keuzes gemaakt. We zijn een paar jaar geleden dan ook helemaal gestopt met het leveren van eiken richting het VK.” En bij Plant Market zegt Fons van Wezel: „Ik schrok even toen ik het bericht las, ik dacht even dat er helemaal geen eiken meer naar het VK mochten worden geëxporteerd. Maar gelukkig mogen de kleine maten nog steeds.”

  Wat zegt Hendrik Jan Kloosterboer over mogelijk strengere eisen door het VK? En wat is de status van de Border Control Posts die per 1 juli operationeel moeten zijn?

  Lees het volledige artikel in De Boomkwekerij editie 5. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  binance us registrācija
  11 maanden geleden

  Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you. https://accounts.binance.com/lv/register-person?ref=YY80CKRN