Aanpak Veiligheid Kleine Bedrijven van start

De Aanpak Veiligheid Kleine Bedrijven gaat vanaf 15 april weer van start. Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft budget beschikbaar gesteld om ondernemers te steunen bij het verbeteren van de veiligheid.

Dit geld wordt gebruikt om ondernemers, werknemers en hun zaak zo goed mogelijk te beveiligen tegen overvallen, diefstal, inbraak, agressie en andere veiligheidsrisico’s. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) zal de aanpak uitvoeren.

Gratis veiligheidsscan
De aanpak biedt kleine bedrijven de mogelijkheid om een gratis veiligheidsscan uit te laten voeren door een onafhankelijke VKB-scanner van het CCV. Op basis daarvan wordt een advies op maat uitgebracht en kunnen ondernemingen investeren in maatregelen om de veiligheid in hun bedrijf te verbeteren.

De helft van die investering wordt vergoed vanuit de nieuwe Aanpak Veiligheid Kleine Bedrijven, tot een maximum van 1.000 euro.

Aanmelden
Vanaf 15 april kunnen kleine ondernemers (maximaal vijf vestigingen, met ieder maximaal tien fte’s) zich aanmelden voor een gratis veiligheidsscan waarna een afspraak met een VKB-scanner wordt ingepland.