Goede stemming op Groene Sector Vakbeurs

De stemming op de 16e editie van de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg, die donderdagavond om 21.00 uur haar deuren sluit, was positief. De eerste twee dagen bezochten ruim 12.000 vakgenoten de beurs.

Zoals altijd is de Groene Sector Vakeurs een echte relatiebeurs waar leveranciers en klanten elkaar, tussen nieuwjaarswensen door, bijpraten over ontwikkelingen op hun vakgebied. Over het algemeen waren standhouders en bezoekers positief gestemd.

De beurs kende dit jaar een aantal nieuwe onderdelen zoals de voorrondes van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg. Leerlingen van verschillende scholen streden tegen elkaar om een plek in de finale die op TuinIdee in Den Bosch plaatsvindt.

Demonstraties
De Husqvarna Experience werd goed bezocht. In deze stand ter grootte van een kleine hal konden bezoekers de machines niet alleen bekijken, maar in veel gevallen ook zelf uitproberen en in actie zien.

Net als andere jaren waren er in een aparte ruimte zaagdemonstraties van het Axetreme Team. Ook vond hier de Kettingzaag Cup plaats.

Symposium
Voorafgaand aan de beurs vond iedere dag het symposium ’Een schone straat zonder glyfosaat’ plaats. Zo’n 250 bezoekers werden bijgepraat door Almat Laren en Dem Leeuwarden over de gevolgen van de nieuwe wetgeving en hoe je daar het beste op kunt inspringen.

Bekijk ook de fotoreportage op onze website.

Leerlingen zijn bezig voor de voorrondes van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg.