Aequor stopt dienstverlening vanaf 1 april

Aequor stopt eind deze maand met ondersteuning bij arbeidsmarktvraagstukken. Vanaf augustus worden de wettelijke taken van Aequor overgenomen door Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven.

De wettelijke taken van de kenniscentra in Nederland, waaronder Aequor, worden ondergebracht in één samenwerkingsorganisatie: stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Binnen de sectorkamers van SBB maken vertegenwoordigers uit het beroepsonderwijs en bedrijfsleven op landelijk en sectoraal niveau afspraken over de uitvoering van de wettelijke taken. Ook kunnen er afspraken gemaakt worden over andere onderwerpen die te maken hebben met aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt.

Overgang
Vanaf 1 april stopt Aequor daarom met het bieden van ondersteuning bij arbeidsmarktvraagstukken aan branches, bedrijven en onderwijsinstellingen. Met het oog op de overgang van de wettelijke taken naar SBB en het vertrek van de arbeidsmarktdeskundigen stopt op dit gebied de dienstverlening van Aequor.

Medio maart komt voor de laatste keer actuele arbeidsmarktinformatie beschikbaar. Geactualiseerde districts- en branchekaarten en de onderwijsgegevens zijn dan via de website van Aequor als download beschikbaar.